torsdag, oktober 22, 2020

Ja, vi spiser det gule til slutt

Må lese

Natalie Portman kickstarter fotballklubb-eventyret

Tidligere i høst ble det klart at Mr. Deadpool, Ryan Reynolds, hadde kjøpt seg en skakkjørt engelsk...

På tirsdag sto Messi alene på toppen i Champions League

Denne sommeren blåste det full storm rundt Lionel Messi. Da hadde argentineren gått lei av klubben som...

Kommer handel på håndholdte enheter til å dominere e-handel i 2021?

Måten vi lever på har forandret seg siden vi begynte å benytte oss av mobilteknologi. Våre smarttelefoner...

Det er ikke en myte: Når vi spiser skolebrød sparer vi det gule i midten til slutt. Det kommer fram i en fersk undersøkelse. Det er heller ikke hva som helst som kan kalles skolebrød!

Den siste fredagen før skoleferien feires skolebrødets dag over hele landet. Bakverket er det mest populære norske bakerier har å by på – med et salg på over 8000 tonn i året.

Les: Shell sjefen gir klimaråd: “Ikke spis jordbær om vinteren”

Og hvordan vi spiser dem? Jo, vi spiser det gule til slutt. I hvertfall om vi skal tro den uhøytidelige undersøkelsen Opplysningskontoret for brød og korn i fjor gjennomførte på sin Facebook-side. Av de over 2500 som avla sin stemme, var det 90% som innrømte at de sparer eggekremen i midten til slutt.

– Overraskende nok var det også noen som kommenterte at de ikke spiser det gule på skolebrødet i det hele tatt, sier daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

Les på Popidol: Fem ting du ikke vet om Diego Maradona, filmskaper avslører alt!

Det er lov å kose seg

Skolebrød dukket trolig opp på 1950-tallet i Norge, og har med tiden blitt en av folkets favoritter. Skolebrød er en av de mest spiste hvetebollene, kanskje spesielt populær hos skoleelever. Også i utlandet faller skolebrødet i smak. Både i Disneyland og på et bakeri i New York kan man få kjøpt norske skoleboller.

Det er Opplysningskontoret for brød og korn som har etablert Skolebrødets dag den siste fredagen før sommerferien. I år markeres dagen fredag 21. juni.

Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Vadsø i nord bruker denne dagen til å markere det kjente og kjære bakverket.

– Selv om vi skal spise sunt og riktig er det lov å kose seg også, sier Torunn Nordbø.

Dette er et skolebrød

Det finnes noen regler for hva et skolebrød er; søte hveteboller med eggekrem med eller uten vaniljesmak toppet med melisglasur og kokos. Men det finnes også flere lokale varianter, gjerne med egne navn.

Skolebrødet finnes også under navnene skolebolle, purke, 12-øres, ola-bolle, pai eller skillings.

– De som ønsker å bake selv kan finne oppskrifter på både klassiske, sunne, veganske, glutenfrie og fargerike skolebrød på brodogkorn.no, forteller Torunn Nordbø.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

- Advertisement -

2 COMMENTS

Siste nytt

Natalie Portman kickstarter fotballklubb-eventyret

Tidligere i høst ble det klart at Mr. Deadpool, Ryan Reynolds, hadde kjøpt seg en skakkjørt engelsk...

På tirsdag sto Messi alene på toppen i Champions League

Denne sommeren blåste det full storm rundt Lionel Messi. Da hadde argentineren gått lei av klubben som hentet ham som 13-åring. På...

Kommer handel på håndholdte enheter til å dominere e-handel i 2021?

Måten vi lever på har forandret seg siden vi begynte å benytte oss av mobilteknologi. Våre smarttelefoner er tilsynelatende alltid innenfor vår...

Blodig ungdomsdrama på Viaplay

Serien er blant det blodigste og groveste som strømmetjenesten har produsert. Perfekt til Halloween! Viaplays nye originalserie Cryptid er et neglbitende...

Ole Gunnar Solskjær nekter å snakke med TV 2

Det er ikke strømmen av opplagtheter som plager den norske manageren for Manchester United Ole Gunnar Solskjær selv om det er irriterende...

More Articles Like This