Selskapet som har mer penger på bok enn det er stjerner på himmelen Apple har mistet hegemoni innen digital musikk. Fra å være det eneste saliggjørende har nå abonnementstjenester som Spotify og Wimp tatt over.

Salget av digital musikk gjennom Apples iTunes har falt 14 prosent hittil i år verden over. Årsaken er at folk vil da det enkelt og selv om iTunes utad har fremstått som en pådriver for nedlastning av digital musikk har de vært en vond samarbeider partner for plateselskapene. Årsaken til det er Apple sin forretningsmodell kun rettet inn mot å bygge egen pengebinge.

Da abonnementstjenestene begynte å komme samarbeidet plateselskapene med de til tross for elendig inntjening. Etter mye prøving og feiling tjenester nå både plateselskapene og tilbyderne penger.

Apple aksjen er opp 30 prosent, så de lider ingen nød selv om de har problemer med sin musikktjeneste. Dette har de innsett og de fallende nedlastingstallene bidrar til å illustrere hvorfor Apple kjøpte strømmetjenesten Beats Music tidligere i år, som en del av tre milliarders kjøpet av hodetelefonprodusenten Beats Electronics. Beats tar 9,99 dollar måneden for sitt rimeligste strømmeabonnement.

Ryktet på gata går på at Beats vil bli en integrert del av iTunes i løpet av så fort som overhodet mulig.

Les også: Nå strømmer det for Apple snart

Mange mener at Apple sin strategi har spilt rett i hendene på pirattjenestene som florerer på nett, heldigvis i mindre grad nå enn før, mye av dette er fordi vi har fått fullgode alternativer.

Wimp har i høst tatt det modige skrittet å bevege seg inn i det amerikanske og engelske markedet under navnet Tidal

f7.no -> adds
tabola