Inside Out 2 passerer en milliard dollar

0
48
Inside Out 2. bilde Disney

Pixars siste film, Inside Out 2, blir en av få animasjonsfilmer som passerer 1 milliard dollar i billettinntekter.

Pixars Inside Out 2 har blitt den første filmen i 2024 som passerte 1 milliard dollar på verdensbasis etter sin tredje plassering nr. 1 uke på rad. Suksessen la til 57 millioner dollar i USA, og holdt unna A Quiet Place: Day One, som endte på andreplass med 53 millioner dollar i åpningshelgen. Inside Out 2s nye USA totalsum er 469,3 millioner dollar, og den internasjonale summen på 545,5 millioner dollar presset den over milepælen på 1 milliard dollar.

Pixar-eventyret, som opprinnelig har tittelen «Inside Out 2», rundet i helgen én milliard dollar i billettinntekter globalt. Det melder Pixar-eier Disney i en pressemelding.

Filmen ligger også øverst på den norske Kinotoppen og nærmer seg 270.000 besøkende.

Bare 11 animasjonsfilmer før Inside Out 2 har klart å oppnå den bragden. Det er også den første filmen siden Barbie som nådde 1 milliard dollar. Den kanskje mest imponerende delen av det er måten Inside Out 2 nådde 1 milliard dollar etter bare 15 dager på kino, en ny rekord for en animasjonsfilm. Naturligvis er Disney-ledere veldig fornøyde med måten fansen har svart på oppfølgeren.

Les på Popidol: Capcom bekrefter nytt Resident Evil-spill er under utvikling

«Vi er helt begeistret over å ha nådd denne fenomenale milepælen på rekordtid, og det beviser nok en gang at et globalt publikum vil komme ut for en flott film,» sa The Walt Disney Companys Tony Chambers via People Magazine. «Filmens bemerkelsesverdige suksess er et vitnesbyrd ikke bare om den utrolige kreativiteten til Pixar-teamet, men et eksempel på filmgåing på sitt aller beste.»

Kevin Costners lidenskapsprosjekt, Horizon, hadde en tredjeplass, med bare 11 millioner dollar i debuten. I mellomtiden har Bad Boys: Ride or Dies fjerdeplass med 10,3 millioner dollar og 165,2 millioner dollar til dags dato klart å passere Kingdom of the Planet of the Apes som sommerens nest mest suksessrike film. Kalki 2898 AD tok den femte spilleautomaten med $5,4 millioner, og en totalsum på $10,96 millioner.

Bikeriders kom på sjette plass med 3,3 millioner dollar, og en ny totalsum på 16,2 millioner dollar. Garfield-filmen hadde et lite brøl på syvende plass med $2 millioner mot totalt $89,6 millioner. Kingdom of the Planet of the Apes henger fortsatt rundt i den åttende spilleautomaten med $1,5 millioner og $168,1 millioner så langt. Avrundet topp 10 var Jatt & Juliet 3 med $1,5 millioner og Kinds of Kindness, som la til $1,5 millioner for å nå $2 millioner totalt i sin begrensede utgivelse.

Les: Tidligere Chelsea-spiller gjør det utenkelige: Signerer direkte med Erkerival

tabola

No posts to display