Ikea presenterer «trange, farlige og ekle» rom for å markere levekårene som hjemløse står overfor

0
14

Ikea-kunder i Storbritannia kan legge merke til at de siste ukene av skjermene i deres lokale butikker ser litt annerledes ut enn vanlig.

Alt dette av en svært viktig grunn, påvirker en stor del av samfunnet. Samarbeidet mellom Shelter og Ikea ønsker å rette oppmerksomheten mot forholdene til mennesker som er plassert i midlertidige boliger.

«Real Room Kits», som har blitt vist i Ikea-varehus i Birmingham, Warrington, Bristol og Hammersmith, forteller historiene til fire personer i Storbritannia som befant seg i midlertidig bolig fordi de ble rammet av hjemløshetskrisen.

En slik person er en kvalifisert sykepleier og lærer som mistet jobben og hjemmet etter pandemien. Etter å ha flyktet fra hjemmet der Kate og datteren hennes opplevde vold i hjemmet, ble de plassert i et skittent herskapshus uten kjøkken.

En annen kvinne, Channah, dukker opp i Warringtons Real Life Roomset. En trebarnsmor befant seg i en leilighet dekket av mugg etter at en privat utleier serverte henne et ubegrunnet utkastelsesvarsel.

På stedet der hun ble plassert, var det så kaldt at føttene hennes ble numne, noe som ikke bare påvirket hennes fysiske, men også mentale helse.

Sam, hvis rom er representert i en Ikea Hammersmith-butikk, ble overfalt to ganger i et midlertidig hjem hvor hun og hennes tre små barn ble plassert. Den var også full av mugg og parasitter, og hun ble tvunget til å sove i bilen i flere uker.

Shelter, som samarbeider med Ikea, påpekte at hvert sett med rom viser «trange, farlige og lurvete rom som et økende antall mennesker som opplever hjemløshet, blir tvunget til å oppleve når de bor i midlertidige boliger.»

Veldedigheten mener at levekostnadskrisen vil øke hjemløsheten og oppfordrer regjeringen til å bygge flere og bedre sosiale boliger av høy kvalitet.

I tillegg er det anslått at flere vil miste hjemmene sine på grunn av levekostnadskrisen.

Polly Neate, administrerende direktør i Shelter, sa: «Et motbydelig herberge eller gjestehus er ikke hjemme, men dette er virkeligheten til for mange familier som er strandet i midlertidige boliger. Derfor jobber vi med Ika for å vise den dystre livssituasjonen som familier som blir hjemløse står overfor – fra å ikke ha plass til at barn kan gjøre lekser eller leke, til å måtte dele seng, til å flytte milevis fra skolen.

«Med husleier på en all-time high og ingen ende i sikte på levekostnadene krisen, er vi desperat bekymret for at flere mennesker vil bli hjemløse i år.» Løsningen på denne krisen er enkel og iøynefallende for regjeringen: Vi må bygge en ny generasjon sosiale boliger av høy kvalitet som folk har råd til.»

Dette problemet har blitt publisert i Storbritannia, selv om denne typen kampanjer også burde eksistere i Polen, hvor problemet med de stigende levekostnadene og hjemløshetskrisen blir mer og mer vanlig …

tabola

No posts to display