Identiteten til Banksy er avslørt, kanskje

0
501

For noen år siden startet det å dukke opp bilder på vegger rundt omkring i London som fikk folk til å stoppe opp. Sosiale medier flommer over av selfier hvor folk setter seg selv i sammenheng med bildene.  Kunstkritikere mener det Banksy gjør er så bra at det må være en anerkjent kunstner.

Hvis du søker på «Banksy real name» vil du få 460 000 treff og en rekke forslag på hvem han er. Blant de mest kjente på den listen er Damien Hirst som liker å kutte kuer i to. De som er opptatt av «street art» har diskutert identiteten i en årrekke.

Banksy er tydelig opptatt av fred, sosiale forhold og humor, hans verker er meget populære og har hatt en effekt som ikke er så vanlig, bygninger eller steder han gjør ting øker i verdi. Tidligere har kommuner og eiere raske med å ta de bort, nå passer de på.

Såpass spennende har spørsmålet om identitet vært for mange at Queen Mary Universitet i London bestemte seg for å undersøke nærmere og satte sine beste forskere og eksperter på saken. Resultatet er som følger: Banksy er en student med navn Robin Gunningham.

Teknikken benyttet er såkalt vitenskapelig profilering, de samlet inn og samordnet fakta for å løse puslespillet. De har sett på innholdet i bildene, når de er laget, hvor de er laget og laget en profil som de mener er veldig nøyaktig. Samme teknikk benyttes for å finne ut hvem som kommer til å gjøre en kriminell handling i fremtiden. Ikke helt bevist enda med andre ord, men Banksy sin advokat har truet med å saksøke universitetet hvis de gjør det de nå har gjort.

tabola

No posts to display