onsdag, desember 8, 2021

Hvorfor bekjemper ikke NATO terror?

Må lese

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

For 25 år siden med Sovjetunionens fall forsvant den fundamentale grunnen både for opprettelsen og driften av NATO. Siden den gang virker det som om organisasjonen har vært på søken etter noe nytt å holde på med, i mellomtiden har fokuset vært å innlemme flest mulig områder i nærheten av Russland inn i alliansen og inn i deres nærområde.

På NATO summit i Warszawa for noen uker siden ble igjen fiendebilde av Russland satt opp som største trussel med tesen om at Vladimir Putin ville ta tilbake de baltiske statene og underlegge seg tidligere interesseområder. Donald Trump har antydet at dette burde de få lov til å gjøre, gjennom at de som ikke betaler, les; bruker vanvittig mye penger på opprustning, ikke kan regne med hjelp fra USA og NATO.

Det er mange som glemmer at NATO er en forlengelse av amerikansk sikkerhetspolitikk og at ingen andre land i verden har større økonomiske og militære ressurser enn USA. Årsaken til at ikke NATO settes inn i kampen mot terror er at det er ikke i USA sine interesser. Etter 11 september valgte daværende president i USA George Bush å ikke involvere NATO, trolig fordi kampen mot terror mer var et påskudd for noe annet enn selve målet.

NATO mistet etter dette relevans i USA og klima ovenfor Russland var godt, hele Europa startet en nedrustningsepoke med noen unntak hos de landene som bestemte seg for å følge USA inn i Irak og Afghanistan og senere også en rekke andre arabiske land. Det var til og med noen år med nedgang i militærinvesteringene i USA.
President Jimmy Carter definerer USA som et oligarki med ubegrenset politiske bestikkelser, oppvekkelsen av gamle fiender skaper større militærbudsjetter over hele verden, noe som øker inntjeningen til korrupte politikere uansett hvor de befinner seg.
Professor Stephen Cohen som er ekspert på internasjonal politikk og fokus på Russland fortalte nylig CNN at vi allerede var i en ny type kald krig med og at vi bevegde oss i retning av en ny Cuba krise.

- Advertisement -

Siste nytt

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

More Articles Like This