Hvis Liverpool eller Manchester City skulle gjennomføre en plan for å sabotere sine rivaler Manchester United, kunne de ikke ha gjort det bedre enn det Glazer-familien har oppnådd det siste tiåret.

The Glazers, med sin belånte buyout som fortsatt belaster organisasjonen, har vært ved roret siden 2005. Men i administrerende direktør David Gill og manager Sir Alex Ferguson var det en struktur og filosofi som var i stand til å overleve overgangen til amerikanerne.

Udiskutabelt spillere i verdensklasse med en manager i verdensklasse på et stadion i verdensklasse, til misunnelse fra alle andre klubber i verden.

Les: Elon Musk kan være faren til Amber Heards biologiske datter

Ettersom å betjene renter ble viktigere enn å alt annet. For eksempel de 80 millioner pundene som ble tjent fra Ronaldos salg i 2009 ble sugd inn i Glazers lommer via utbyttebetalinger. Ferguson og Gill var rolige og kloke og sa ingenting. De vant to av de neste fire Premier League-titlene og var «nesten» mestre de to andre»

Med en overordnet kontroll og gjensidig forståelse av strategien kan klubber med dårlige eiere og tvilsomme tilnærminger fortsatt lykkes. Men Gill og Ferguson dro begge sommeren 2013, og med det startet den utilsiktede ødeleggelsen av Manchester United for alvor.

Les: Frister med ekstremlønning

Sir Alex Ferguson og David Gill
Ferguson og Gill ble erstattet av henholdsvis David Moyes (fra Everton) og Ed Woodward. Moyes, en venn og på anbefaling av Ferguson og Woodward, en venn og alliert av Glazers. Ikke helt nepotisme, men ikke på noen måte representativt for ansettelsen av de to viktigste jobbene i en klubb.

Begge var udugelige, men mens den ene ble fritatt fra sine plikter etter bare ti måneder, fortsatte den andre i et tiår og gjorde bokstavelig talt ingenting riktig. Louis van Gaal, Jose Mourinho, Ole Gunnar Solskjær, og nå den avgåtte Ralf Rangnick, kastet seg alle ut og fikk ingen organisasjonsstruktur for å lykkes. Spillere ble kjøpt og solgt tilfeldig med liten tanke på funksjon eller egnethet. Taktikk og ideer endret seg og endret seg igjen. Spillere som kan ha vært nyttige signeringer, fungerte ikke og dro videre. – Mange av dem blomstret opp så snart de forlot Old Trafford.

Så vi spoler fremover fra 2013 til 2022, og en midlertidig manager som var ment å bli rådgiver neste sesong har nå sluttet helt. Det siste forsøket på langsiktig strategi varte i hele seks måneder!! Og det er ingen klare tegn på hva som skjer videre. Hvem skal bestemme nå?.. hva deres fotballfilosofi er og hvilke spillere de vil signere?.

Se: «Thor: Love and Thunder» ugjenkjennelig Christian Bale som superskurk

Old Trafford representerer Manchester Uniteds forfall
Og selve stadion er på mange måter den fysiske representasjonen av det som skjer utenfor banen. Det er et smuldrende monument over tidligere suksess; falleferdig og uegnet til funksjon i omtrent alle kapasiteter. Den har sakte men sikkert sklidd ned fra en av europeisk fotballs fineste stadioner til å bli forbigått av omtrent alle de andre store.

Rivaler planlegger to, tre, fem år fremover noe som gjenspeiles nøyaktig på den sportslige siden av ting. Manchester United er nå en reaktiv klubb som tar avgjørelser basert på hendelser og tilfeldigheter og en som er mer interessert i å rapportere grader av sosiale medierengasjement enn å strebe etter noen konkret forbedring på banen.

Manchester United er nå ‘Brand United
Dette er nå «Brand United», men en som hele tiden må referere til fortiden for å forbli relevant på noen måte. De spiller på det historiske synet på United som en global gigant.

Paul Macdonald (skotsk fotballspiller og kamerat av Sir Alex Ferguson):
Dette er nå «Brand United», men en som hele tiden må referere til fortiden for å forbli relevant på noen måte. De spiller på det historiske synet på United som en global gigant, og det er fortsatt mange kjørelengder i det basert på det som har vært før. Men det vil ikke vare evig. Europeisk fotball er strødd med klubber som har antatt status som permanent, men det er det ikke – absolutt mer blant en foranderlig global støtte med mindre spesifikke bånd til det utenlandske laget de velger.

Og så alt ved Rangnicks korte utmelding er en innkapsling av posisjonen klubben nå er i, en som vil kreve en grunnleggende revolusjon å gjennomføre, men som det ikke er noen reell politisk vilje til å bruke.

Glazers vil få utbetalt utbytte, gjelden vil stort sett forbli urørt til tross for rekordinntekter.. Men for alle andre er det helt klart; United er allerede milevis bak. Og gapet blir bare større.

f7.no -> adds
tabola