Hvordan forstå odds i sport

0
75

Sport i seg selv er veldig spennende, men til tider så kan det være litt gøy å gjøre det mer personlig, ikke bare la utøvere ta del i gleden av å finne. Det er derfor det er blitt så utrolig populært å spille på forskjellige sporter, for det er lenge siden det var kun mulighet for å tippe på 12 fotballkamper. 

Nå om dagen vil du finne muligheter til å spille på det meste som er av sport og eventer. Du kan spille mens en kamp eller konkurranse holder på. Noen aktører tillater også at du henter ut en premie før en kamp er ferdig. Så hvordan kan de styre og sørge for at det er rettferdige odds? 

Odds spill i forskjellige sporter

Det som gjør det ekstra spennende er at med odds er at du kan faktisk justere sjansen til et bestemt utfall. I fotball for eksempel vil det være mulig å sette et handicap på et lag, så de må vinne med 2.5 mål for at du kan regne med at det vil være en seier. Det gir deg en sjanse til å sette penger på et svakere lag. 

I en golfturnering kan du jo selvfølgelig regne ut hvem som er den mest sannsynlige vinneren, men vil det bli et hole-in-one slag? Det vil det nok være skyhøy odds mot. Altså, sannsynligheten for at det skjer er veldig liten. 

Under EM i håndball, som starter i januar vil det være noen lag som er favoritter, antatt sterkere enn andre, men det som er gøy i en turnering er at det er alltid en outsider som avanserer. Oddsspill kan justeres og det vil gjøre det mye gøyere å sette dine penger på et lag som du anser ikke har en sjanse. 

Sjakk, friidrett, svømming, tennis, motorsport, eller e-sport alle er steder der du vil finne en sannsynlighet for at det blir en vinner, og da blir det oddsspill på det.

Så hvordan regnes odds og hvor finner du de beste odds? 

Alle de store bettingselskapene har sine eksperter som sitter og finregner på sine odds. Det er derfor du vil finne noen variasjoner, skjønt de er ikke så veldig store. Et selskap som Casumo har flere ganger gitt en bedre odds i forskjellige sporter. Noen selskaper satser på live odds eller at du som spiller ikke helt er klar over at du kan faktisk hente en bedre odds en annen plass.

For de som jobber med odds og sport er det veldig viktig å følge med på alt som skjer, det føres statistikk og rapporter skrives. Utøvere blir evaluert og så regnes det veldig mye på alle de faktorer som kan påvirke utfallet av en kamp eller turnering. Er det en utøver eller et lag som er til vanlig mye sterkere enn motstanderen, da vil du få en dårlig tilbakebetaling om de vinner. Om det er den til vanlig dårlige utøveren som vinner, da vil du få en god tilbakebetaling. 

En ting som er veldig bra for de som ønsker å lære mer om odds er muligheten til å få informasjon rett fra de beste bettingselskapene. Du kan finne en egen ordbok på steder som Casumo sin odds side. Der vil du lære deg terminologien, du vil få eksempler og det vil være mulig for deg å stille spørsmål gjennom live chat til kunnskapsrike agenter. 

Her er et lite utvalg av ting som kan forvirre deg når du først vil spille på odds; 

 • Ante-post odds
 • Asiatisk handicap
 • Bankers
 • Dobbeltsjanse
 • Dødt løp
 • Each-Way
 • Handicap-spill
 • Holde nullen
 • Kombinasjonsspill
 • Oddsboost
 • Spillebygger

Som du ser så er det litt å lære seg fra den tradisjonelle HUB, men du har den også om du ønsker. 

Oppsummering av hva odds betyr i sportsspill 

Veldig kort så er det jo enkelt å si at det er sannsynligheten for et gitt utfall, men det er aldri 100 % i odds, for det vil ikke være naturlig eller lønnsomt for et spillselskap.

Det å lære seg mer om odds er veldig bra, for det vil gjøre at du får en ny forståelse for en idrett, hvordan de som er virkelig eksperter ser for seg et utfall. Så har du en god følelse på et spesielt utfall trenger du bare å se på oddsen om andre tenker likt som deg. 

Du kan også satse mot hjertet ditt og gå for en høyere odds utbetaling, ikke noe er mer tilfredsstillende når du kan si til dine venner at du vant på en outsider fordi du var lur og lærte deg mer om odds.

tabola

No posts to display