Hvor ble det av Norsk musikkpresse

0
98

De sto der tidligere de seriøse rockerne i en krok av konsertlokalet, drakk på-spandert lunkent øl, alt var kjipt og numrene på terningene fulgte inntaket av gratis alkoholenheter. Det var mange magasiner i segmentet uteliv og musikk, Natt og Dag, Urban, Puls, Beat og noen seksjoner i den kulørte dagspressen. I en liten periode ble flere av disse assimilert inn i NRK på grunn av sin ekspertise på musikk.

Arild Rønsen mannen bak blant annet Puls prøver å overleve som blogger, noe som er vanskelig selv for de som har lesere, med sin anmelderslakt av Eagels Of Death Metal sitt siste album «Zipper Down» bare dager etter terroren i Paris hvor 89 av bandets fans ble drept under en konsert i Bataclan (ærverdig konsertlokale), viser han med all tydelighet hvorfor ingen lenger leser det han skriver. Gjennom sitt forsvar for anmeldelsen forteller han egentlig hvorfor vi ikke har noen musikkpresse igjen overhodet. Arild Rønsen tror han driver med folkeopplysning, det er han ikke alene om å tro.

Folkeopplysning er noe vi har sluttet med for lenge siden.

Musikk skal oppleves, musikk former et samfunn og flytter grenser, musikk hjelper oss gjennom sorg, gir krefter og sørger for at vi beholder mennesket i oss selv. Vi kan ikke leve uten musikk, hvis anmeldere kunne være en veiviser i jungelen av tilbud, som kunne si sjekk ut dette, denne musikken kan også oppfattes på denne måten eller her er en sang som gir deg håp hvis noe er vanskelig. Stort sett bringer ikke anmeldere noen merverdi til musikken, derfor er musikkpressen borte og godt er det.

Lister er bra så her er en liste over de mest irrelevante musikkanmelderne jeg kan komme på:

  • Håkon Moslet: tidligere søvndyssende anmelder i Dagbladet som ved en inkurie fikk jobb som musikksjef i P3, (jobber fortatt i NRK tror jeg)
  • Asbjørn Slettemark: omstreifende vandrepygme innen musikksynsing nå på tørkeloftet til NRK. (Dommer i bondens marked på TV2, tror jeg)
  • Arild Rønsen: Tidligere redaktør i Puls (arbeiderbladet) og musikkskribent, nå tabbeblogger og samfunnskommentator for Klassekampen. (Plagsom VIF supporter)
  • Egon Holstad: tidligere bromlebass for Nordlys, nå bromlebass for iTromsø
  • Sven Ove Bakke: hva sa du han het igjen? Anmelderen i Dagbladet ingen har hørt om.
  • Thomas Talseth: Ja VG har faktisk en musikkanmelder.
  • Og mange flere: husker ikke akkurat nå, mister konsentrasjonen

 

P.S: enkelte i redaksjonen har jobbet mer enn 23 år i Radio Tango og gjennomført over 4000 musikk intervjuer og er derfor berettiget en mening.

tabola

No posts to display