Hva nå Julian Ryerson?

0
1035
Julian Ryerson er en skikkelig vinnerskalle

Den norske høyrebacken Julian Ryerson har alltid vært en sliter som med knallhardt arbeid og tusenvis av treningstimer har kjempet seg dit han var idag.

Da Bourussia Dortmund manager Edin Terzic vinteren 2023 hentet 26 åringen for 5 millioner euro fra Union Berlin reagerte tysk presse med et stort gjesp. Forståsegpåerne beskrev han som Jevn, solid, hardtarbeidende, men kjedelig.

Les: Saudi Arabias kongefamilie fortsetter å bygge et harem av fotballklubber

Det 41 år manageren så absolutt hvordan han ikke ha god bruk for Julian Ryerson og det som må ha vært toppen av en jevnt stigende karriere må ha vært Champions League finalen på Wimbledon 1.juni mot Real Madrid. – De svartgule klarte å holde unna lenge, men til slutt vant Real Madrid 2 – 0.

Dette er månedene der det virkelig skjer endringer på trenerfronten rundt om i Europa. Klopp gir seg, Tuchel tuppes ut, det samme gjør Chelsea med Pochettino, Barcelona sparker Xavi som ombestemte seg for å bli, Max Allegri sendes ut av Juventus etter rabiat oppførsel, Erik ten Hag var på god vei ut døra på Old Trafford, men ble holdt tilbake. Neste overaskende endring kommer hos Champions League-finalisten.

Edin Terzic sin jobb hang lenge i en tynn tråd denne sesongen, og hadde det ikke vært for at Borussia Dortmund gikk fra seier til seier i Champions League ville han fått sparken for flere uker siden.

Les på Sporten: Verdens beste fotball-klubb vil bli enda sterkere med Premie League stjerne

Borussia Dortmund trakk truslene om oppsigelse tilbake etter finalen, men da var det trolig for sent for Edon Terzic som har sagt opp sin stilling etter tre år.

«Kjære Dortmund-fans. Selv om det gjør meg veldig vondt akkurat nå, vil jeg fortelle deg at jeg forlater klubben.

Det var en stor ære å kunne lede denne flotte klubben til seier i DFB-cupen og nå sist til en Champions League-finale. Jeg spurte de ansvarlige om et møte etter finalen vår på Wembley, for etter ti år i BVB føler jeg at den kommende starten bør være med en ny mann på sidelinjen.

Alle som kjenner meg vet at under de siste ukenes beslutningsprosess har det banket to hjerter i brystet. Men selv etter intensive diskusjoner har ikke min grunnleggende følelse endret seg.»

Det var Edin Terzic som kjempet for å hente norske landslagsbacken og han har vært fast inventar på laget siden da. Vi tror nok at Ryerson tar en tur i tenkeboksen etter dette. – Alle dører er åpne, det er bare å finne ut av hvilken dør som skal benyttes.

Denne sesongen tok de seg til mesterligafinale der det ble tap for Real Madrid. I Bundesliga ble det en skuffende femteplass.

Nå har altså Terzic valgt å gi seg.

tabola

No posts to display