onsdag, mai 5, 2021

Høyere enn Vostok Tower i Moskva

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Europas høyeste bygning nå er 373 meter og befinner seg innenfor vestens sanksjonsområde, Moskva. En knøttliten landsby i Sveits synes det er for ille og planlegger nå en enda høye bygning, et hotell på 381 meter.

Man skulle tro at en av Europas mange storbyer skulle være stedet hvor det planlegges å bygge Europas høyeste bygg, men nå er det altså Vals med sine tusen innbyggere som slår på stortromma.

Det er et høyt og tynt bygg som planlegges, unikt med utsikt og kun et rom eller suite pr etasje. Totalt skal det være 107 rom på hotellet.

En konkurranse ble utlyst og det amerikanske arkitektfirmaet Morphosis har vunnet. De ønsker at deres bygg skal reflektere de omkringliggende fjellene og dermed bli en del av landskapet. (Har på følelsen av at et arkitektfirma med det navnet de har som regel ønsker at bygget skal bli en del av landskapet)

Alle skal med i Sveits, en salgs motsatt til Kina, så en lokal folkeavstemning både om de skal gjøre det og om det valget «komiteen» har valgt er det beste. Dermed er det fortsatt litt usikkerhet.

Den amerikanske arkitektur studio ledet av Pritzker Prize-vinneren Thom Mayne har avduket sin design for en 381 meter høye speilet hotellet tårnet i Vals, Sveits.

Morphosis Arkitekter har gitt ut bilder av en slank, glassaktig skyskraper som det står vil speile det omkringliggende landskapet i de sveitsiske alper.

«Så mye som mulig, og er et minimalistisk handling som re-gjentar området og tilbyr til betrakteren en speilet, brytes perspektiv av landskapet» sier Mayne.

Morphosis Arkitekter har valg å legge inn en naken dame med struttende former for å illustrere bad og spa, noe som ikke er helt i henhold til sosial demokratiske tradisjoner.

Den 53.000 kvadratmeter store bygget vil inneholde 107 rom og suiter, samt spa, ballsal og et bibliotek, restauranter, en kafé, bar, sky bar og et galleri. Det vil også ha et svømmebasseng og treningssenter.

«Tårnet reflekterende hud og slank profil kamuflasje med landskapet, abstrahere og fortrenge dalen og himmel, Kombinasjonen av ett rom per etasje og en smal gulvflate råd eksklusive panoramautsikt over Alpene.»

 

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This