fredag, desember 3, 2021

Høyere enn Vostok Tower i Moskva

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Europas høyeste bygning nå er 373 meter og befinner seg innenfor vestens sanksjonsområde, Moskva. En knøttliten landsby i Sveits synes det er for ille og planlegger nå en enda høye bygning, et hotell på 381 meter.

Man skulle tro at en av Europas mange storbyer skulle være stedet hvor det planlegges å bygge Europas høyeste bygg, men nå er det altså Vals med sine tusen innbyggere som slår på stortromma.

Det er et høyt og tynt bygg som planlegges, unikt med utsikt og kun et rom eller suite pr etasje. Totalt skal det være 107 rom på hotellet.

En konkurranse ble utlyst og det amerikanske arkitektfirmaet Morphosis har vunnet. De ønsker at deres bygg skal reflektere de omkringliggende fjellene og dermed bli en del av landskapet. (Har på følelsen av at et arkitektfirma med det navnet de har som regel ønsker at bygget skal bli en del av landskapet)

Alle skal med i Sveits, en salgs motsatt til Kina, så en lokal folkeavstemning både om de skal gjøre det og om det valget «komiteen» har valgt er det beste. Dermed er det fortsatt litt usikkerhet.

Den amerikanske arkitektur studio ledet av Pritzker Prize-vinneren Thom Mayne har avduket sin design for en 381 meter høye speilet hotellet tårnet i Vals, Sveits.

Morphosis Arkitekter har gitt ut bilder av en slank, glassaktig skyskraper som det står vil speile det omkringliggende landskapet i de sveitsiske alper.

«Så mye som mulig, og er et minimalistisk handling som re-gjentar området og tilbyr til betrakteren en speilet, brytes perspektiv av landskapet» sier Mayne.

Morphosis Arkitekter har valg å legge inn en naken dame med struttende former for å illustrere bad og spa, noe som ikke er helt i henhold til sosial demokratiske tradisjoner.

Den 53.000 kvadratmeter store bygget vil inneholde 107 rom og suiter, samt spa, ballsal og et bibliotek, restauranter, en kafé, bar, sky bar og et galleri. Det vil også ha et svømmebasseng og treningssenter.

«Tårnet reflekterende hud og slank profil kamuflasje med landskapet, abstrahere og fortrenge dalen og himmel, Kombinasjonen av ett rom per etasje og en smal gulvflate råd eksklusive panoramautsikt over Alpene.»

 

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This