onsdag, mai 5, 2021

Hørte en lavfrekvent lyd ingen skjønte hva var, før nå

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Naturen har fortsatt mange overraskelser på lager, en lavfrekvent lyd som kunne høres med måleinstrumenter over hele verden. – Det var i mai 2018 at det oppstod en lyd som fikk geologer til å undre, det var ingen som forstod hva det var, før nå, og svaret er spektakulært og utrolig – Det er en babyvulkan har vokst 800 meter på et halvt år.

Lyden sammenfalt med at den franske øya Mayotte, som ligger mellom det afrikanske fastlandet og Madagaskar, ble rammet av flere tusen jordskjelv. Ifølge nettstedet National Geographic skal 1800 av disse ha målt mer enn 3,5 på Richter skala. # Mayotte går forøvrig unger kallenavnet dødens øy.

Les på Popidol: Kostymedramaet «Gentleman Jack» fortsetter

Lyden og skjelvene var lenge et mysterium, men nå mener forskere fra Frances National Center for Scientific reaserch (CNRS) de har funnet løsningen.

Fem kilometer bred baby

Ifølge National Geographic skal de franske forskerne Nathalie Feuillet og Stephan Jorry fra henholdsvis Institut de Physique du Globe de Paris (IPGP) og IFREMER ha oppdaget en babyvulkan i havområdet utenfor Mayotte.

– Vi har aldri sett maken til dette, sier Feuillet til Sciencemag.

Ifølge Danmarks Radio (DR) skal undersjøisk magma ha brutt gjennom havbunnen og forårsaket både jordskjelvene og den mystiske lyden. Den ble skapt av såkalte «tremorer» eller konstante skjelvinger.

– Vi kunne se dette på målinger gjort her i Danmark. De kraftigste tremorene varte i 20 minutter og kunne oppfattes av måleutstyr i hele verden, sier Trine Dahl-Jensen til DR.

Hun er seismolog og seniorforsker ved De Nationale Geologiske Undersøgelser For Danmark og Grønland (GEUS).

Babyen presser på naboen

Den undersjøiske babyen har også vokst enormt fort. Ifølge Sciencemag har vulkanen vokst seg 800 meter høy og fem kilometer bred i løpet av seks måneder.

Den har også skubbet på øyen Mayotte. Ifølge DR skal babyvulkanen ha senket Mayotte med 10 centimeter og skjøvet hele øya 15 centimeter mot øst.

Les på Sporten: Arsenals tyske keeper Bernd Leno: «En skandale»

- Advertisement -

2 COMMENTS

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This