Hjelper Tyrkia og Syria under samme Vippsnummer

0
39

Seks av Norges største humanitære organisasjonene forener krefter under ett Vippsnummer i arbeidet med å hjelpe jordskjelvsofrene i Tyrkia og Syria. Når du vippser din støtte til 2170, fordeles pengene mellom alle de seks organisasjonene.

Dødstallet etter jordskjelvene i Tyrkia og Syria har så langt passert 36.000 mennesker. De humanitære organisasjonene som er på plass i området gjør en livsviktig jobb med å hjelpe ofrene. De behøver all den støtten de kan få, og hjelpevillige nordmenn trenger en løsning for å kunne gi penger på en enkel måte. Den løsningen er nå klar. Hvis du vippser en gave til 2170 fordeles nemlig pengene mellom Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas, Kirkens Nødhjelp og Norsk Folkehjelp, som samarbeider om denne aksjonen.

– Når du åpner Vipps ser du en knapp med spørsmål om du vil hjelpe jordskjelvsofrene. Ved å trykke ja, tas du inn i betalingsvinduet der pengene vippses til 2170. Du kan selvsagt også vippse din støtte ved å åpne Vipps, trykke “Send”, skrive 2170 i søkefeltet og så taste inn summen, sier kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Vipps.

Ideen om å bruke ett felles Vippsnummer for flere humanitære organisasjoner oppstod rett etter Russlands invasjon av Ukraina i februar i fjor. Mange organisasjoner delte den gangen sine Vippsnumre i sosiale medier, med like budskap om å hjelpe befolkningen i Ukraina. 

– Tanken og intensjonen var kjempegod. Samtidig skapte de konkurrerende budskapene en viss usikkerhet hos mange i befolkningen. “Jeg vil støtte, men jeg må lære mer om hvilken organisasjon som bruker pengene best”, var en reaksjon som mange nordmenn fikk. Noe som var helt naturlig, men lidelsene tillot ingen nøling. Derfor måtte organisasjonene og Vipps tilpasse seg, sånn at folk opplevde det som enkelt å donere penger, sier Lunde. 

Løsningen ble en ny, nasjonal innsamlingsaksjon med seks av landets største humanitære organisasjoner. Nordmenn viste en enorm giverglede i den felles aksjonen. Nå håper seks organisasjoner, som er i gang med arbeidet, å gjøre det samme igjen.

Markedsdirektør Cecilie Thuv i Røde Kors er veldig takknemlig for at organisasjonene og Vipps nå igjen forener krefter.
– Omfanget av lidelsene i Tyrkia og Syria er enorme. Penger som samles inn via 2170 går til å støtte arbeidet med å dele ut rent vann, vinterklær, tepper og annen hjelp som ofrene i regionen nå trenger. På vegne av de seks organisasjonene sender jeg en stor takk til alle som har råd og mulighet til å støtte arbeidet vårt med en donasjon, sier Thuv.

Fakta om aksjonen

  • Ved å vippse til 2170 støtter nordmenn nødhjelpsarbeidet til seks av de største hjelpeorganisasjonene som er til stede i regionen.
  • Organisasjonene som mottar penger som vippses til 2170 er Røde Kors, Flyktninghjelpen, Redd Barna, Caritas, Kirkens Nødhjelp og Norsk Folkehjelp.
  • De seks organisasjonene er faste samarbeidspartnere med Utenriksdepartementet. Alle er medlemmer av Innsamlingskontrollen, er til stede i de rammede områdene og har startet sitt humanitære arbeid på bakken. Organisasjonene har lang historikk for å arbeide godt sammen.
tabola

No posts to display