Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene for kvinners lyster og ønsker. På den tiden kurerte den sykdommen ‘hysteria’.

Når du tenker på vibratoren, tenker du sikkert at det er den enkleste måten å tilfredsstille seg selv på. Men det var ikke tilfredsstillelse eller å hygge seg under dynen alene oppfinnerne hadde i tankene for mange hundre år siden da de kom på ideen om å lage et verktøy som kunne stimulere kvinnens mystiske klitoris helt uten hjelp av kvinnens egne – eller mannens fingre. 

Stort utvalg av vibratorer

Det virker nok fjernt for de fleste at man ikke kan tilfredsstille seg selv, spesielt med alle de fantastiske vibratorene som finnes på markedet i dag. Det finnes et utall av forskjellige varianter, både i de fysiske butikkene og hos nettbutikker hvor Lovebuddy.no er en av de førende på markedet. 

Men vibratoren var som sagt ikke laget for fornøyelsens skyld, noe du kan lese mer om nedenfor. 

Vibratoren ble oppfunnet av leger

Den tiltenkte funksjonen var å kurere kvinner for ‘hysteria’, en sykdom som i dag er mest kjent som seksuell frustrasjon – frustrasjonen over ikke å få orgasme, noe som den kvinnelige driften vi alle kjenner har et stort ønske om. 

Syndromet oppsto fordi det i gamle dager ikke ble anerkjent at kvinner hadde sexlyst. De kloke mennene trodde at bare mannen kunne bli kåt. I stedet var det kvinnens jobb å tilfredsstille ham når han trengte det.

Det etterlot mange kvinner, ja – seksuelt frustrert. De fikk ikke gi frie tøyler til det dypt følte ønsket som var en selvfølge fra naturens side. Derfor klaget de til datidens leger om endeløse fantasier, søvnløshet og det faktum at de hele tiden ble våte i trusa. Rett og slett fordi det enorme ønsket om orgasme aldri ble utløst.

Legene fikk kramper i hendene

Den eneste måten å ‘kurere’ hysteri på, var å massere kvinnens klitoris slik at driften kunne komme seg ut av kroppen. Den oppgaven falt på datidens leger, men da behandlingen ga legene kramper i hendene og fingrene, innså de at de var nødt til å finne på et alternativ. 

Først ble det gjort forsøk på å massere klitoris med vann eller damp, men ingen av metodene var noe som fungerte spesielt godt, og noen var til og med på kanten til å være farlige.

Elektrisitet banet veien for den første vibratoren

Men med elektrisitet kom den første virkelige vibratoren. Likevel trodde man ikke på den tiden at kvinnens forløsning var en orgasme – for kvinner kunne jo ikke bli kåte!

Denne oppfatningen er selvfølgelig for lengst passé, og undersøkelser viser at omtrent halvparten av alle kvinner har en vibrator i skuffen i nattbordet, slik at de kan frigjøre den naturlige driften som gjemmer seg i alle kvinners kropper. Akkurat når det passer dem. I dag er kvinner velkomne til å komme – heldigvis!

f7.no -> adds
tabola