Hareides tidligere assistent toppkandidat til landslagsjobb

0
170
Jon Dahl Tomasson takker for seg hos Blackburn. (foto: Blackburn, x)

Da billetten til sommerens EM-sluttspill glapp for Sverige, var det stemmer i nabolandet som mente Sverige nå var dårligere stilt enn selv Norge, eller med andre ord: «helt norske fotballtilstander». Nå skal det stakes ut en ny kurs mot neste mesterskap, denne nye kursen kan bety å hente inn trenerkrefter fra «utsiden»

Denne uken takker Jon Dahl Tomasson for seg i Blackburn. Ifølge danske Bold forhandler den tidligere Malmø FF-treneren med klubben om de siste detaljene. Dette betyr ikke at Tomasson kommer til gå inn i lengre ferie. I Stockholm jobbes det for å utnytte muligheten med treneren ledig på markedet.

LES: Treneren som ydmyket Barcelona i Champions League gjør seg klar til å ta jobben til Xavi

Sveriges Fotballforbund har hatt en kronglete prosess med å finne ny landslagstrener som skal lede nasjonen tilbake til mesterskapene, ifølge Aftonbladet har forbundet nå to hovedkandidater: Jens Gustafsson og Jon Dahl Tomasson.

Thomassons navn klinger godt i Sverige etter at han ledet Malmø FF til back-to-back serietitler før Blackburn-signeringen i 2022. 47-åringen har i tillegg gått i god skole hos Åge Hareide på det danske landslaget som assistent.

Mye taler for at Tomasson kan være rett mann til jobben, men for svenskene blir dette å gå over en terskel. Aldri før har Sverige hatt en utenlandsk landslagstrener. Kan virke litt skummelt for våre venner over grensen.

SPORTEN: Stefan Johansen vender tilbake til Eliteserien!

tabola

No posts to display