Har fått plass på Unesco sin kulturarvliste

0
6
Fest der muren falt!

Berlins techno-scene er et fenomen man ikke finner noe annet sted i verden

Det har til og med vært demonstrasjoner for å få Unesco til å sette Berlin sin techo-scene på kulturarvlisten. – Det kommer ansvar, interesse og penger med å være på den listen. Sjansen for overlevelse uansett om et er en skulptur, by som Røros, eller arkitektur blir større når man får beskyttelse.

Les: Adidas gir 150 millioner dollar av Yeezy skosalg til anti-hatgrupper

Det er Berlin sin unike historie, byen var delt i flere tiår etter andre verdenskrig. – Festen «da muren falt» fortsetter slik at man aldri glemmer!.

Klubbkulturen i Berlin anerkjennes globalt som en del av kulturarven Hovedstaden i Tyskland er verdenskjent for sitt natteliv, med elektronisk musikk og utesteder som er åpne hele natten. Det skriver The Guardian.

Utesteder med technomusikk har røtter tilbake til 90-tallet i årene etter Berlinmurens fall. I mange år har organisasjonen Rave the Planet kjempet for å få technokulturen i Berlin inn på Unescos liste.

Det kommer etter at et kollektiv av DJ-er, festivalarrangører og fans aksjonerte for å sikre statusen til Berlins technoscene med frykt for at kulturen ikke ville overleve uten den.

Berlin-techno er nå lagt til listen over immateriell kulturarv (ICH) i Tyskland fra og med 13. mars, sammen med fem andre oppføringer, inkludert fjellklatring, fruktvin og en bayersk parade ved navn Kirchseeoner Perchtenlauf.

Rave The Planet begynte å lobbye tyske myndigheter for å søke om immateriell kulturarvstatus for Berlin-techno i 2021, støttet av Matthias Roeingh aka Dr Motte, DJ-en som grunnla Love Parade.

Les på Sporten: Vanskelig for Manchester United å selge Antony

tabola

No posts to display