mandag, april 12, 2021

Google, kampen om Europa fortsetter

Må lese

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Google har 90 % av alle søk i Europa, dette er langt høyere enn i sitt hjemland USA hvor de har faktiske konkurrenter. Flere land i Europa har lagt en frivillig avgift på innhold gjennom søk. Google sin maktposisjon gjør at mediehus i Tyskland, Frankrike og Belgia ikke har benyttet seg av muligheten for å kreve inn avgiften.

Samme lov er nå vedtatt i Spania med en vesentlig forskjell, avgiften er ikke frivillig. Dermed stenger Google spanske medier ute fra søketjenesten Google News. Avgiften som skal være en kompensasjon for gjengivelse av nyhetene sørger nå for at Spania som første land i verden får fjernet tjenesten av Google.

Google sier i en uttalelse at Spania ekskluderes fra søketjenesten på grunn av reglene i landets nye lov om opphavsrett (Ley de Propiedad Intelectual), en lov som ble vedtatt av regjeringspartiet Partido Popular i oktober i fjor. I følge Google er det ikke aktuelt å betale avgift, fordi tjenesten de formidler er gratis og uten reklameinntekter for selskapet. Dersom dataselskapet ikke unntas fra avgiften vil alle spanske medier fra og med 16. desember fjernes fra Google News.

I utgangspunktet er spanske medier fornøyde med det nye vernet av opphavsrett som loven gir. Hvordan dette stiller seg når avisene 16. desember stenges ut av Google News gjenstår å se, men da loven ble vedtatt i fjor skal den største interesseorganisasjonen for spanske medier AEDE ha lovprist vedtaket og kalt det «det viktigste skrittet regjeringen i Spania har tatt for å beskytte media».

Eu som ønsker å dele Google på grunn av deres dominerende posisjon, så kampen for Google nå i Europa foregår på flere fronter og nivåer. Det snakkes også om å etablere en EU søkemotor som vil i en periode være eneste søkemotor som gir treff på offentlige sider.

- Advertisement -
Previous articleLysene slukkes for Rock City.
Next articleEtterlysning

Siste nytt

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

Mino Raiola benekter de krever 400 millioner rett i foret!

Den seriøse spanske sportsavisen Marca slapp nyheten om at agenten til Erling Braut Haaland Mino Raiola og pappa Alf Inge Håland...

More Articles Like This