Game over for Barcelona – får ikke overbevist Xavi

0
139
No. (foto: Barcelona)

Barcelona har i flere år jobbet i konstant motvind. De økonomiske skjelettene har rast ut av skapet etter år med overforbruk, nå rydder klubbpresident Joan Laporta opp for harde livet, samtidig som Barcelona må og skal opprettholde verdensklasse-nivå for å innkassere de store premiepengene og fortsatt ha plass rundt bordet til de største og beste klubbene i verden. Ett viktig trekk i planen er å få trener Xavi til å ombestemme seg.

Dagen etter at Jürgen Klopp slapp nyheten han trekker seg fra Liverpool-jobben, fulgte Xavi opp med å gjøre det samme i Barcelona. Men der Klopp var sliten og fornøyd, var Xavi sliten og skuffet. Barca-legenden mente han ikke fikk nok anerkjennelse for jobben han gjør. Xavi varslet han er ferdig som Barca-trener etter sesongen, men for noen uker siden begynte noe å skje i klubben.

LES: Nok en storklubb gjør seg klar for Graham Potter

I takt med bedre sportslige resultater etter nyttår, har uttalelser fra Xavi blitt tolket som at han faktisk er åpen for en kuvending. Tidligere i måneden meldte Mundo Deportivo at det ligger en mulighet for at Xavi snur. Ronald Araujo og Barcelona-presidenten har de siste ukene høylytt bedt Xavi om å bli.

Barcelona-supporterne øyner muligheten til å beholde «sin» Xavi, som tross alt hentet La Liga-tittelen hjem til den katalanske hovedstaden forrige sesong. På lørdag heller Xavi iskaldt vann i buksene til optimistene blant supporterne, spillerne og Barca-ledelsen.

SPORTEN: Real Madrid legger alt til rette for Alonso-signering

– Jeg er takknemlig overfor klubben, presidenten og Deco, men ingenting endrer avgjørelsen min nå. Det er ingen endringer, men stikkordet for meg er «takk». Jeg er virkelig takknemlig, sa Xavi ifølge Mundo Deportivo.

Nok snakka.

Alt du trenger å vite: Cadiz – Barcelona

tabola

No posts to display