Friends fortsetter sin seiersgang

0
57
Friends FOTO: HBO Nordic

TV-serien Friends, som nærmer seg 30 år, er fortsatt en av de mest populære TV-seriene som vises. Nå har HBO overtatt for Netflix og en ny episode er på trappene.

For noen har den kanskje blitt for gammel, men for andre er det et nytt bekjentskap. Uansett, Friends er fortsatt populær 17 år etter at siste episode ble produsert. I Norge går TV-serien både under det engelske navnet Friends og den norske oversettelsen Venner for livet.

Analyseselskapet Parrot Analytics målte de mest etterspurte situasjonskomediene i en tomåneders periode i 2018 og fant at Venner for livet var den tredje mest etterspurte serien. Da gikk serien på Netflix, samt lineære kanaler.

Fra denne måneden har HBO overtatt TV-serien og HBO Nordic er eneste streamingtjeneste i Norden med rettighetene til Friends fra 1. januar.

Seks venner ble ikoner

Venner for livet (originaltittel: Friends) er en amerikansk situasjonskomedie skapt av David Crane og Marta Kauffman. Den handler om en gruppe på seks venner i midten av 20-årene som tilbringer det meste av tiden sin sammen. Serien ble produsert av Bright/Kauffman/Crane Productions i et samarbeid med Warner Bros. Television.

Friends («Venner for livet»), er en av de mest ikoniske tv-seriene noensinne, og har vunnet en rekke priser og utmerkelser. Friends ble vist mellom september 1994 og mai 2004, og består av ti sesonger på i alt 236 episoder.

I rollene finner vi Jennifer Aniston som Rachel Green, Courteney Cox som Monica Geller, Lisa Kudrow som Phoebe Buffay, Matt LeBlanc som Joey Tribbiani, Matthew Perry som Chandler Bing, og David Schwimmer som Ross Geller.

HBO Max kunngjorde i en pressemelding 21. februar 2020 at det vil bli laget en ny episode av Friends med alle de seks originale skuespillerne. Episoden blir tilgjengelig på en ny strømmetjeneste, HBO Max.

Kilde: HBO Nordic, Wikipedia

SE OGSÅ: Unikt innblikk i Kongefamiliens reiser

tabola

No posts to display