Forsvaret er latterlig gammeldags

0
172
De med litt omløp i hodet skjønner vi trenger en fruktbar jord mer enn F 35 jagerfly.

Det vi er vitne til nå med opprustningen i NATO er en ide om at gammeldagse metoder som jagerfly, tanks og hangarskip skal være effektive våpen i et moderne samfunn. – Omkvedet er vi må investere mer i sikkerhet og vi må investere mer i militært utstyr.

Det vi satser på nå, med jagerfly, tanks og hangarskip er så lite hensiktsmessig for å skape sikkerhet at det kan best sammenlignes med Frankrike sitt ridende kavaleri i møte med Tyske tanks og indianernes pil og bue i møte med gevær og kanoner.
Vi investerer så vanvittig mye penger at det går ut over alt annet, når vi i tillegg vet at det er det militære som er verdens største forurensere er det også indirekte meget alvorlig for vår overlevelse.

Akkurat nå, hver eneste dag dør det mennesker i Sør Europa på grunn av menneskeskapte klimaendringer, jeg tror de som har tatt kvelden nå i sommer føler liten glede av den såkalt økte sikkerheten som militære bidrar til. – Den største trusselen som vi som menneskehet står ovenfor akselereres av militære som skal beskytte oss mot en fiktiv trussel skapt på styrerom til våpenprodusenter.

Den raskeste veien til egen utslettelse er å ruste opp, enhver krone brukt på militære er bortkastet, når pengene istedenfor kunne vært brukt til å faktisk møte de utfordringene kloden står ovenfor.

Vi vet det ikke bare finnes snille mennesker i verden. Den enkleste måten å bekjempe terror og alvorlig kriminalitet er vet å fjerne grunnlaget for at det oppstår. Et mer rettferdig samfunn vil kraftig redusere dette, de få som fortatt ikke gir seg kan taes hånd om at en internasjonal legitim politistyrke.

Så for nasjoner eller andre som fremstår som aggressive, de kan vi møte med et nytt forsvar en cyber styrke, som kan bestå av de beste hackerne vi verden. Ledere vil bli livredde hvis noen tar strømmen og hindrer tilgang til kommunikasjon, hackerne kan til og med sørge for at bilen ikke starter. – Det er effektivt og veldig billig.

Pengene som blir til overs kan brukes til en lang rekke gode formål som vil gi økt sikkerhet både på kort og lang sikt. Vi kan bruke penger som gir oss svaret på hvordan vi tilpasse oss og redusere klimaendringer. – Fjerne fattigdom og sørge for mat, utdannelse, tilgang til helsevesen og mulighet for jobb for alle beboere på kloden og fortsatt ha plenty med penger igjen.

tabola

No posts to display