Foto: flyr

Det nye norske flyselskapet varsler oppstart i juni. Fra mai vil det være mulig å kjøpe billetter. Den aller første flyvningen går til Tromsø.

– En konkret plan for gjenåpning av Norge gir oss i Flyr den forutsigbarheten vi trenger for å kunne starte billettsalget. For ikke å komme i en situasjon med betydelige endringer i ruteprogrammet og påfølgende ombookinger som vil være uheldig for kundene, er vår oppstart tilpasset Regjeringens plan for gjenåpningen av Norge, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr.

Les på Engelske Klubber: Robert Lewandowski tilbake på treningsfeltet

– Vi opplever at ansatte og samarbeidspartnere kribler etter å komme i gang, og ikke minst opplever vi stor interesse fra folk som vil ut og reise. Vi ser fram til å ønske velkommen om bord til vår første flyvning fra Oslo til Tromsø og til framtidige turer til andre byer i Norge og kjente og kjære reisemål i Europa, sier Wikstrøm Frislid.

Travle måneder i vente

I første omgang vil Flyr betjene en rekke norske byer, samt et utvalg av kjente og kjære reisemål i Europa, blant annet Malaga, Alicante og Nice. Selskapet vil utvide antall fly og destinasjoner i takt med etterspørselen, og på sikt er planen en flåte med 28-30 fly.

Flyrs første fly av typen Boeing 737-800 vil bli levert i mai, ytterligere fly ankommer i juni, og flåten skal utvides gjennom høsten. Samtidig er piloter og kabinpersonell på vei inn for å bruke tiden til trening og servicekurs.

De første kursene er fulltegnede, og det er stor pågang fra dyktige folk med lang luftfartserfaring som ønsker å jobbe for Flyr. Selskapet har nå 45 ansatte med solid erfaring fra norsk luftfart og vil ha om lag 350 ansatte innen utgangen av året.

Kilde: Flyr

Se også: Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

f7.no -> adds
tabola