FINN har kommet med sine topp 10 lister for 2021

0
55
TID HJEMME: I likhet med i fjor viser søketall på FINN at nordmenn har tilbragt mye tid hjemme. Blant søkeordene/frasene på topp 10-listen finner vi sofa, hagemøbler, sykler og spisebord. Foto: FINN.

Nok et år med pandemi har gitt utslag på markedsplassene hos FINN. Og hjemmekos, oppussing og Norgesferie er noe av det som har preget det siste året. Se topp 10 søk per fylke vedlagt!

Det er ikke overraskende at søkeord som sofa, hagemøbler, sykler og spisebord topper listen over mest brukte søkeord på FINN og FINN torget, sier Kathrine Opshaug Bakke, som er bruktmarkedsekspert og leder på FINN torget. 

– På Torget så vi en voldsom økning både i trafikk og annonsepublisering i 2020 som følge av koronapandemien, og 2021 har ligget hakk i hæl. Søkene vi gjør på FINN har i flere år vist at nordmenn er veldig glade i å pusse opp og fornye hjemmene våre, men de siste to årene har vært helt eksepsjonelle. Dette har nok sammenheng med at mange har tilbragt mye tid hjemme, og har ønsket å gjøre det litt ekstra fint og hyggelig. 

Les: Pigcasso – en gris som maler bilder. Verkene hennes er verdt en formue!

Topp 10 søk på hele FINN 2021:
1. Sofa
2. Sykkel
3. Hagemøbler
4. Spisebord
5. Kommode
6. Rolex
7. Skrivebord
8. Småbruk
9. Playstation 5
10. Kjøleskap

– Vi vet også at feks. sportsbransjen, og særlig sykkelbransjen, har slitt med å klare å levere nok sykler og sykkeldeler, fordi alle har hatt lyst på sykkel. Og Playstation 5 har vært superhot på FINN helt siden lanseringen på høsten i fjor, forteller Opshaug Bakke. 

Les på Sporten: Thomas Lehne Olsen har allerede sand mellom tærne

Småbruk og Oslo fortsatt mest populærtSmåbruk har ligget på topplisten over mest populære søk på FINN eiendom i en årrekke nå, etterfulgt av Oslo. Og 2021 er intet unntak. 

Nytt av året her er at Fredrikstad rykker opp – forbi både Fornebu og Drammen. Og hytte havner enda høyere på listen, antagelig som følge av pandemien – som har ført til stor etterspørsel etter fritidsboliger siden mange har tilbragt, og tilbringer, feriene sine i Norge.

Topp 10 søk på FINN eiendom 2021:

 1. Småbruk
 2. Oslo
 3. Fredrikstad
 4. Drammen
 5. Leilighet
 6. Trondheim
 7. Fornebu
 8. Hytte
 9. Gårdsbruk
 10. Oppussingsobjekt

Campingvogner og båter dominerer bruktbilmarkedet
Campingvogn har vært på topplisten over mest populære søkeord på FINN motor over flere år,  og bobil ligger på en sterk tredjeplass. Å reise på campingvogn/bobiltur i feriene har imidlertid fått en skikkelig oppsving under “koronaårene” 2020 og 2021. Og mange nordmenn har vært på jakt etter en campingvogn eller bobil. 

Det samme kan sies om båtmarkedet  – og ettertraktede båtmerker som Windy, Viknes, Princess og Nimbus havner høyt på topp 10-listen. 

Topp 10 søk FINN motor 2021: 

 1. Campingvogn
 2. Atv
 3. Bobil
 4. Windy
 5. Moped
 6. Viknes
 7. Princess
 8. Nimbus
 9. Mopedbil
 10. Yamaha

Godt år for arbeidsmarkedet
2021 har vært et godt år for arbeidsmarkedet i Norge, særlig i tiden etter de første restriksjonslettelsene i mai, og både tilbud og etterspørsel har vært høy. Les mer her!

Flest søk på FINN jobbgjøres etter sommerjobb, etterfulgt av jurist, offshore, sjåfør og sykepleier. 

Topp 10 søk på FINN jobb 2021: 

 1. Sommerjobb
 2. Jurist
 3. Offshore
 4. Sjåfør
 5. Sykepleier
 6. Elektriker
 7. Jobb
 8. Psykolog
 9. Kokk
 10. HR

Hit har vi villet reise i 2021
Ser man på de mest søkte destinasjonene på FINN reise i 2021, ligger Norge soleklart på toppen, spesielt når det gjelder feriehus- og hytter til leie. 

– Korona gjorde at vi så en eksplosiv økning i etterspørsel etter feriehus- og hytter til leie på FINN reise i fjor – og denne etterspørselen har fortsatt inn i 2021. Særlig nå den siste tiden, etter at de nye restriksjonene kom, forteller Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise. 

Blant de mest populære destinasjonene for leie av feriehus- og hytter i Norge i 2021, finner vi Kristiansand, Kragerø og Hemsedal. 

– På sommeren så vi at destinasjonene ved sjøen var særlig ettertraktet og ble mye søkt etter, og utover høsten og vinteren er det fjelldestinasjonene som har tatt over. Nordmenn er glad i aktive ferier, og på vinterstid søker mange seg til steder der man kan st som Hemsedal, Trysil og Geilo, sier Berge. 

Topp 10 søk på FINN reise – feriehus og hytter til leie 2021: 

 1. Kristiansand
 2. Kragerø
 3. Sørlandet
 4. Hemsedal
 5. Hvaler
 6. Trysil
 7. Geilo
 8. Spania
 9. Arendal
 10. Hafjell
tabola

No posts to display