fredag, desember 10, 2021

Finn din selfie som kunst hos Google

Må lese

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+....

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Er du et kunstverk eller vil du bli et? Endelig kan du finne din plass i kunsthistorien, i dag lanseres nemlig Google Art Selfie i Norge.

I januar lanserte Google Art Selfie i USA, og i løpet av bare noen uker ble over 70 millioner selfies matchet med sin dobbeltgjenger fra samlingene til våre partner-museer fra hele verden. Jimmy Fallon fant en match, det samme gjorde Khloé Kardashian og spillerne på Bayern München.

Nå kommer Arts & Culture-appen til Norge, og i tillegg har Google lagt til tusenvis av flere kunstverk. Faktisk er det mer enn dobbelt så mange verk tilgjengelig nå som da appen ble lansert for første gang.

Art Selfie-funksjonen bruker avansert maskinlæring for å identifisere ansiktstrekkene dine. På et lite øyeblikk finner algoritmen ut hvilket verk eller person fra databasen av kunstverk du ligner mest på, og hvor mye dere faktisk ligner.

I tillegg til å være gøy, håper Google at Art Selfie kan være en vei inn i kunstens verden. Derfor kan du selvsagt klikke på det bildet du ligner mest om, lære mer om verket, kunstneren og hvilket museum du kan finne det på.

Appen er tilgjengelig både på iOS og Android, og snart kan du også peke Google Lens-appen mot et kunstverk og få en match.

- Advertisement -

Siste nytt

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+....

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men likevel ønsker klubben sammen med...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

More Articles Like This