Brexit kan gi flere av disse gutta. (foto: tottenham, twitter)

Mars 2019 skal Premier League ut av EU. Ikke overraskende kan dette komme til å sette alt på hodet på fotballøya. For engelske fotballspillere og det engelske landslaget kan dette være det som skal til for at football´s coming home.

Premier League regnes som verdens tøffeste liga. Engelske klubber har også begynt å yppe i toppen av Champions League. Samtidig er det ingen hemmelighet at den engelske ligaen i stor grad løftes av kremen av utenlandske spillere.

Brexit kan gi flere av disse gutta. (foto: tottenham, twitter)

EU-exiten kan endre dette.

Premier League ønsker at klubbene fortsatt skal kunne signere de spillerne de ønsker. Frykten er imidlertid at styresmaktene ikke vil tillate dette, i et forsøk på å legge forholdene bedre til rette for at engelske klubber skal utvikle flere engelske spillere.

Hva er Liverpool uten Salah og hans like?

Ifølge The Telegraph jobbes det knallhardt med å få på plass et regelverk som gjør at EU-exiten ikke går ut over klubbens mulighet til å hente spillere.

En argentiner og belgier har ledet City til trofeer. (foto: kompany, twitter)

Les: Belgieren er forklaringen på Manchester Citys suksess

Men her har altså EU et sterkt kort på hånden. Lite svir like mye som at Premier League hindres fra å vokse videre opp i skyene.

Ikke uventet ser Landslagssjef Gareth Southgate positivt på det som kan skje. Han er blant flere som har tatt til orde for at det stadig blir færre og færre engelske toppspillere å velge mellom. Verdens beste utlendinger som tiltrekkes av Premier League skviser engelske talenter ut på benken.

Les: Liverpool i samtaler med franskmann

Men så var det disse penga. Det er enorme summer på spill for ligaen, klubbene, TV-kanalene, kobbelet av media, m.fl.

Dermed kan vi allerede nå si at England kommer til å sette alt inn for å hindre at noen fra Brussel får ødelegge statusen til Premier League.

Landslagssjef uten nok spillere.

Sorry, Southgata, men vi tror du er i mindretall.

Les: Mer fra fotballens forundrelige verden på Sporten.com