Filmfestival viser to tidlige Peter Sellers filmer for første gang på nesten 60 år.

0
219

 

Death of a Salesman og Insomnia is Good For You har ikke blitt sett på nesten 60 år og var antatt tapt for alltid

peter sellers 1

Death of a Salesman og Insomnia is Good for You var ansett som tapt inntil filmrullene ble oppdaget i en container utenfor kontorene til Park Lane Films i England.

Filmfanatiker Robert Farrow hadde oppbevart rullene blant, 21 andre filmbokser, i en container siden 1996 hvor han nå endelig, etter alle disse årene åpnet disse boksene og oppdaget til sin overraskelse de tapte klassikerne.

Etter å ha gjennomgått en hi-tech skanning av filmene er de nå klare til å bli vist, og vil bli spilt på åpningsgallaen av Southend Film Festival i Essex 1. mai 2014. Medlemmer av Sellers familien er ventet å delta på arrangementet.

Festivalarrangør Paul Cotgrove sa: «På grunn av Peter Sellers ikoniske status blant film fans rundt om i verden og det faktum at han er dessverre ikke er med oss lenger vil denne nyheten skape en enorm mengde interesse».

«Disse filmene er fra den tiden da Sellers var ute for å gjøre overgangen fra radio til lerret, vil disse filmene representerer en viktig og hittil lite kjent del av hans karriere”.

«Derfor har jeg allerede mottatt stor interesse fra medlemmene av Sellers familie, hans venner og tidligere kolleger og noen vil delta på gallaen”.

Etter denne relanseringen vil man kunne forvente at filmene turnerer på forskjellige festivaler rundt om i verden. Vi kan jo håpe at noen festivalsjefer, arrangører kjenner sin besøkelsestid her oppe på berget også.

En liten oppfordring: Skal dere svinge innom England i begynnelsen av mai kan dere skaffe billetter til festivalen her: www.visitsouthend.co.uk

tabola

No posts to display