Film er best på kino

0
122

Hvis du også tenker at film er best på kino er ikke alene om det, de norske kinoene har hatt et besøk på 5,14 millioner de første 6 mnd. i år. Det er opp fra i fjor og det var også et bra år. Det er tre filmen som står for det meste av billettene i år. Fast & Furious 7, solgte billetter i et vanvittig tempo, Fifty Shades of Grey snakket som bøkene direkte til frustrerte kvinner i overgangsalderen og Jurassic World klarte litt overraskende å begeistre publikum med genmanipulerte dinosaurusen i 3D.
Andelen av de som ser norsk film på kino er 3.8 prosent eller litt i underkant av 200 000 billetter solgt. Det er dessverre ikke mye å skryte over og er det laveste i første halvår på svært lenge. Man ser for seg at andelen norske filmers billettsalg vil ta seg opp utover høsten når de større norske filmene har premiere. Vi snakker om filmer som Bølgen, Karsten og Petra på safari, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin, Doktor Proktors tidsbadekar, Julekongen – Full rustning og Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa.

Fast & Furious 7
Verdens snilleste biltyver er tilbake for en syvende gang og trolig kommer det enda flere filmer i denne serien. De blir definitivt uten hovedrolleinnehaver Paul Walker som døde i en bilulykke før filmen var helt ferdig. Det som ble en hyllest til han har sørget for et enorm billettsalg. I løpet av den første måneden etter premiere solgte filmen billetter for 1,4 milliarder
Øverst på plakaten står: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Lucas Black og Jason Statham.

 

Fifty Shades of Grey
Fifty Shades of Grey er en amerikansk erotisk-romantisk dramafilm basert på den første romanen i triologien med samme navn skrevet av E.L. James. Sam Taylor-Johnson hadde regi og manus var skrevet av Kelly Marcel. Hovedrollene spilles av Dakota Johnson og Jamie Dornan. Det er bestilt to filmer til i serien, en i 2016 og en i 2017. Det var langt mellom de gode kritikkene.

Jurassic World
Alt som kan gå galt går galt for fjerde gang på øya hvor gale forskere motivert av penger flytter grensene for hva som er mulig. Denne gangen ikke bare vanlige dinosaurer, men de er genmanipulerte. Forholdsvis dårlige kritikker jevnt over linja, men god underholdning er det.

tabola

No posts to display