Fikk sparken hos Chelsea – nå vil tyskeren ha jobben som ingen har fikset på altfor mange tiår

0
40
Tuchel på slutten av Chelsea-karrieren da det sluttet å være gøy. (foto: chelsea, twitter)

Da Thomas Tuchel entret scenen i Premier League, og med sitt yes til Chelsea-jobben presset Frank Lampard ut av klubben, var vi mildt sagt lite happy. Tyskeren hadde vist seg som en blodfattig trener hos PSG som ikke maktet å kontrollere Neymar, Mbappé og resten av stjernegalleriet. Vi tok så til de grader feil.

Kynikeren Tuchel droppet alt som var av underholdende angrepsfotball, gjorde Chelsea-forsvaret pottetett og sørget for de nødvendige scoringene for å vinne kamper og bringe Champions League-trofeet til London og balløya. Nå sikter Tuchel høyere.

LES: Bare å gjøre seg klar for comeback i verdens tøffeste liga

Hva kan være høyere? De Tre Løvene

I sommer viste The Lionesses på hjemmebane at England kan vinne EM, mens gutta måtte gi tapt for luringen Chiellini og Italia i EM-finalen. Likevel, for en sulteforet engelsk befolkning var dette beviset på at nå, nå er England endelig i posisjon til å kjempe om EM -og VM-tittelen.

Så kom Nations League-kamper med tap og poengdeling på rekke og rad. Den genierklærte landslagstrener Gareth Southgate mistet alt momentum i sommer og høst. For der England skulle kose seg klare til VM i Qatar, spilte EM-finalistene seg til nedrykk i Nations League.

Det har vært stille rundt Thomas Tuchel siden han fikk sparken hos Chelsea i begynnelsen av september, ifølge The Telegraph har tyskeren signalisert han er interessert i jobben som engelsk landslagstrener – hvis Southgate tryner i VM-sluttspillet. Han har kontrakt til utgangen av 2024, men fortsetter England som i Nations League, er dette løpet kjørt for Southgate.

LES OGSÅ: Latterlig høy prislapp på Manchester United

Thomas Tuchel sikter mot den største trenerjobben på kloden. Forventningene er enorme, fallhøyden er tilsvarende enorm, samtidig er en EM -eller VM-tittel til England det største som kan skje i fotballverden. Generasjoner har vokst opp på balløya uten å ha opplevd triumf i «deres idrett». Leder Thomas Tuchel England til et trofé, blir det umiddelbart opprettet en engelsk adelstittel for utlendinger.

Om Tuchel er rett mann for jobben, det er et annet spørsmål.

tabola

No posts to display