(foto: barcelona, twitter)

Det er ikke noe nytt at klubber rundt i hele verden selger og er avhengig av reklamen på draktene. Det er bare det at Barcelonas desperasjon for å redde klubben pusher grensene for hvor aktive reklameplakater spillerne skal være.

De største klubbene har et tett og langsiktig samarbeid med multinasjonale selskaper, hos Barcelona har Spotify kommet inn med en redningspakke i sommer som bidro til at det ble mulig å øke inntektene nok til at klubben får fortsette driften. Camp Nou ble lagt inn i sponsorpakken, draktreklame det samme. Spotify nøyer seg selvfølgelig ikke med å ha en tradisjonell konstant navnlogo på Barca-drakten.

LES: Denne gangen blir Frenkie de Jong Manchester United-spiller

Nå melder Barcelona at i El Clasico, verdens mest berømte oppgjør mot erkerivalen Real Madrid, skal Lewandowski og gjengen ha på spesialdrakter med logoen til artisten Drake. Spotify feirer et eller annet, Barcelona gjør som de blir fortalt og spiller med denne logoen.

Kreativt? Definitivt.

Markedsførerne hos Spotify gnir seg i hendene, men vi tenker Barcelona beveger seg inn på en vei der de mister mer og mer av sjela til den ikoniske klubben som har fascinert, underholdt og gledet en hel fotballverden i flere tiår.

LES OGSÅ: Uavgjort mot stjernene fra Paris var ikke nok til å beholde jobben

Produksjon av egne tokens, salg av TV-rettighetene sine, reklamekanal for Spotify. Det fine med fotballen er at når dommeren blåser til avspark, da betyr alt dette så lite. Barcelona har fått smertelig erfare i Champions League at scoringer og seire fortsatt avgjøres av en gjeng med spillere og en trener – ikke markedsførere eller økonomer.

f7.no -> adds
tabola