Fifa-skandalen fortsetter å sende pamper i fengsel

0
26

Korrupsjonsskandalen som rulles opp i etterkant av Fotball VM i Russland fortsetter å bite fra seg. Så langt har hele 27 personer innrømmet straffskyld, og det har falt dommer i to rettssaker.

El Salvadors tidligere fotballpresident Reynaldo Vasquez er av en distriktsdommer i Brooklyn i New York dømt til 16 måneders fengsel i en tilståelsessak.

LES: Football-Insider: Smeller igjen døra for alle Manchester United-bud

66 år gamle Vasquez har erkjent å ha tatt imot 350.000 dollar i bestikkelser knyttet til TV-rettigheter for kvalifiseringskamper til VM i 2018.

Han var president for El Salvadors fotballforbund mellom 2009 og 2011. Straffesaken mot Vasquez var en del av den omfattende korrupsjonsskandalen som rystet Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) i 2015.

Motivert av grådighet vanæret den tiltalte og hans medsammensvorne seg selv gjennom å fylle lommene med flere hundre tusen dollar i bestikkelser på bekostning av en vakker sport, sa aktor Breon Peace etter domfellingen av Vasquez.

Fifa utestengte Vasquez på livstid i 2019. To år tidligere ble han dømt i El Salvador til åtte års fengsel for underslag, og i 2021 ble han utlevert til USA.

Les på Engelske Klubber: Villa-keeperen har blitt en brikke i Manchester Uniteds overgangsplan

tabola

No posts to display