Får tilsvarende Ronaldos ukelønn hvis de vinner

0
41
Cristiano Ronaldo i United-drakt. (foto: united, twitter)

Fotballminiputten Nord-Makedonia var ikke så mini som de regjerende europamesterne hadde sett for seg. I kvalifiseringkamp til VM forsvant Italias siste mulighet forrige uke. Nå skyves det penger inn i potten for å sikre Nord-Makedonia VM-billett.

Nord-Makedonia skulle opp mot noen av verdens beste spillere som alle spiller i de største ligaene i Europa. To minutter på overtid i playoff-semifinalen forrige torsdag ble det avgjørende målet scoret av nord-makedonerne.

Les: Russland søker om fotball EM

Dermed er de italienske spillerne forvist til sofaen når verdens beste nasjoner samles til VM i Qatar i november/desember.

På tirsdag spilles playofffinalen mellom Nord-Makedonia og Portugal. Vinneren får billett til VM.

Nå meldes det at den Nord-Makedonske statsministeren flyr høyt etter seieren mot Italia og aner muligheten for at 67. beste nasjon på FIFAs verdensrankingliste også kan nekte Ronaldo og resten av superstjernene plassen til VM.

Ifølge Reuters har statsministeren lovet en bonus til sine spiller på rundt 5 millioner kroner (vi antar på deling).

Kanskje ikke så mye penger sett i sammenheng med at Ronaldo casher ut dette beløpet i uka (salarysport.com), men for de nord-makedonske spillerne er dette en solid gulrot.

Les på Tysk Fotball: Håvard Nordtveit trer av i Bundesliga

Nasjonen kvalifiserte til EM-sluttspillet forrige sommer, da reiste statsminister Kovacevski ifølge Reuters til Vatikanstaten for å be om pavens støtte for Nord-Makedonsk suksess.

Da endte landslaget på bunn i gruppespillet uten poeng. Vi vet ikke om dette var med eller uten pavens støtte, men nå satses det altså på penger for å øke sannsynligheten for suksess.

tabola

No posts to display