Cinema Paradiso

Ennio Morricone spilte å alle strengene da han lagde filmmusikken til «Cinema Paradiso» – Filmklassikeren til Giuseppe Tornatores lever hos alle som har sett den fortsatt.

Filmklubber har en sikker vinner når den settes opp og symfoni orkestre over hele verden setter opp musikken for fullstappede konserthus.

Les: LEGO presenterer «The Office»

Philippe Noiret var allerede før filmen kom ut i 1988 en stor stjerne i Frankrike, med «Cinema Paradiso» ble kjent over hele verden. – Rollen som Alfredo som er død når filmen starter setter dype spor.

Kinoen som møtested og posisjon i samfunnet er et hovedtema i filmen


Filmen er retrospektiv ved at den begynner med at hovedperson (Salvatore, «Toto») som vellykket førtiåring får beskjed om at Alfredo er død. Handlingen består for en stor del av at han tenker tilbake på livet som liten gutt og tenåring i den sicilianske landsbyen Giancaldo der han ble venn av den barnløse kinomaskinisten Alfredo. Salvatores far forsvant under krigen og han tar over som kinomaskinist da Alfredo mister synet i en brann.

Les: Fredrik Midtsjø beundrer det gigantiske premieskapet til sin nye klubb

Giuseppe Tornatores prisbelønte filmklassiker «Cinema Paradiso» sikter mot TV-ruten, skriver Variety.

Den planlagte TV-serien i seks deler skal bygge på filmdramaet fra 1988.


Tornatore, som skrev og regisserte originalfilmen, kommer til å gjøre det samme også med serien. Ifølge produsenten Marco Belardi pågår det akkurat nå forhandlinger med en amerikansk strømmetjeneste om rettighetene til serien.

«Cinema Paradiso» fikk både Oscar og Golden Globe-pris i kategorien beste utenlandske film – samt tok hjem juryens pris i Cannes da den kom

f7.no -> adds
tabola