Ebola krisen fortsetter, nå smittes helsepersonell

0
178

Snart har Ebola tatt livet av 1000 mennesker siden nyttår. Et av verdens mest dødelige virus Ebola fortsetter å ta liv i høyt tempo i flere land i Afrika. Helsepersonell har allerede blitt smittet og død og nå har også en utenlansk lege blitt smittet og mottar intensivbehandling på et sykehus i den liberiske hovedstaden Monrova.

Den smittede legen Kent Brantly er fra USA og er nå stabil og kan snakke med legene sine og arbeider allerede på sin Lap top, men viruset som dreper 70 % av de som er smittet kan komme med overraskelser så legen er ikke utenfor fare enda.

Brantly, 33, har arbeidet i Liberia for Samaritan siden oktober 2013. Han er medisinsk direktør for hjelpeorganisasjonen sine aktiviteter i Liberia.

Brantly ble sitert i et innlegg på organisasjonens hjemmeside tidligere i år om arbeidet med å opprettholde en isolert avdeling for pasienter.

«Sykehuset tar stor innsats for å være forberedt,» Brantly sa. «I siste Ebola-utbrudd, mange av ofrene har vært helsepersonell som ble smittet av sykdommen gjennom sitt arbeid omsorg for smittede personer.»

Den dødelige sykdommen har drept minst 672 mennesker i flere afrikanske land siden utbruddet startet tidligere i år. En embetsmann sa på søndag at en av Liberias høyprofilerte leger har dødd av ebola, fremhever risikoen overfor helsepersonell prøver å bekjempe den dødelige sykdommen.

Dr Samuel Brisbane er den første liberiske lege for å dø i et utbrudd Verdens helseorganisasjon sier har drept 129 mennesker i den vestafrikanske nasjonen. En ugandisk lege som arbeider i landet døde tidligere denne måneden.

Forrige uke døde en liberisk mann av Ebola i den nigerianske byen Lagos, dette er første bekreftede tilfellet i Afrikas største by på 21 millioner mennesker. Dette er meget farlig, men tanke på tettheten i befolkningen og fare for spredning. Nigerianske aviser beskriver det som et kappløp med døden.

Dette dødsfallet har ført til høy beredskap i flere afrikanske land nå som det så langt i år er spredd til fem land. Tjenestemenn i Togo, hvor den syke mannens fly hadde et stoppested, melde også om høy beredskap mot Ebola.

Internasjonale flyplasser i Nigeria screener passasjerer som ankommer fra utlandet for symptomer på Ebola, sa Yakubu Dati, en talsmann for Federal Aviation Authority of Nigeria.

Flyplasser i Guinea, Liberia og Sierra Leone, de tre andre vestafrikanske land rammet av utbruddet, har iverksatt noen forebyggende tiltak, ifølge tjenestemenn i disse landene.

Flyplassenes helseskjermer er effektive til å oppdage smitte etter en variabel inkubasjonsperiode på mellom 2 og 21 dager.

Patrick Sawyer, en konsulent for den liberiske Finansdepartementet, kom i Nigeria på tirsdag og ble umiddelbart pågrepet av helsemyndighetene mistenker at han kan ha Ebola.

Myndighetene kunngjorde på fredag ​​at blodprøver fra Lagos Universitetet Teaching Hospital bekreftet Sawyer døde av Ebola tidligere på dagen. Sawyer hadde ikke Ebola symptomer da han gikk ombord i flyet.

Nesten 50 andre passasjerer på flyet blir overvåket for tegn på Ebola, men er ikke blitt holdt i isolasjon, sier en ansatt ved Nigerias helsedepartementet, som insisterte på anonymitet fordi han ikke var autorisert til å snakke med media.

Sawyer søster også døde av Ebola i Liberia, ifølge liberiske tjenestemenn.

Ebola er svært smittsomt, og dreper mer enn 70% av personer som er smittet. Det er gått ved å berøre kroppsvæsker av pasienter selv etter at de dør.

tabola

No posts to display