Djokovic utestengt fra Australia i tre år

0
129

Karen Andrews, Australias innenriksminister, har bekreftet at Novak Djokovic vil bli utestengt fra Australia i tre år.

Novak Djokovic vil bli utestengt fra Australia i tre år etter at kanselleringen av verdens beste tennisspiller sitt visum ble opprettholdt.

Les: Har solgt en leilighet på 900 kvadratmeter for 1,6 milliarder

Den 20-dobbelte Grand Slam-vinneren mislyktes i sitt forsøk på å omgjøre en beslutning fra regjeringen om å kansellere visumet hans offentlig. helsegrunnlag ved Federal Court i Melbourne søndag.

Djokovic, som ikke er vaksinert mot Covid-19, kan ikke delta i Australian Open, hvor han skulle starte sin jakt på en 10. tittel mot den andre serberen i mesterskapet Miomir Kecmanovic i dag.

Etter å ha reist fra Australia, vil han ikke kunne returnere de neste tre årene, som er standard for utvisningsordren under migrasjonsloven – selv om dette er underlagt søknad og han kan få lov til å returnere før da.

Les på Sporten: Eriksen har fått tilbud fra Premier League-klubb!

På Today Show sa innenriksminister Karen Andrews: «Utfallet av prosessen som gikk for den føderale domstolen og deres avgjørelser – visumet ble kansellert av [immigrasjons] minister Hawke. Denne kanselleringen ble opprettholdt av den føderale domstolen, så som et resultat av det, vil han bli utestengt fra innreise i landet i tre år. Nå er det noen tvingende grunner som kan ses på, men det er alt hypotetisk på dette tidspunktet. Enhver søknad vil bli vurdert på dens meritter.»

Den langvarige sagaen begynte etter at Djokovic ble holdt på en flyplass i Melbourne da han ankom landet 6. januar. Verdens nummer én vant en appell om å omstøte det første budet om å deportere ham fra landet, men immigrasjonsminister Hawke brukte kreftene sine til å kansellere visumet igjen fredag og Djokovic forlot Australia sent på søndag.

tabola

No posts to display