onsdag, desember 15, 2021

Dette er drømmedestinasjoner for 2020

Må lese

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Nå vil vi heller til Lofoten enn til Maldivene, viser en ny undersøkelse fra FINN reise.

En fersk undersøkelse fra FINN reise utført av Opinion* viser at USA og New York fortsatt troner øverst på ønskelisten over hvor nordmenn drømmer om å reise. Nytt for 2020 er at Lofoten og Nord-Norge er på topplisten, og faktisk havner på en tredjeplass over drømmedestinasjoner i året som kommer.

Stadig flere drømmer om å få oppleve den vakre, spektakulære naturen Nord-Norge har å by på, og nå har destinasjonen virkelig fått fotfeste på nordmenns bucket list.

– Lofoten har hatt en eventyrlig vekst siste årene, og kanskje litt for stor mener nok noen. Derfor spår jeg at områdene rundt, som for eksempel Lyngen, Vesterålen og Helgeland vil øke i popularitet i tiden som kommer, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN Reise.

Les: Sterke illustrasjoner tar et oppgjør med New public management

Tilrettelegger for turisme
Reiselystne trykker Nord-Norge til sitt bryst, og mens antall hotelldøgn har hatt en moderat vekst på tre prosent, har Airbnb hatt en økning på 31 prosent i den nordlige regionen det siste året, viser reiseundersøkelsen.

John-Steve Linløkken i NordNorsk Reiseliv forteller om en positiv utvikling når det gjelder å tilrettelegge for turisme i landsdelen.

– Det har blitt bedre infrastruktur, og generelt flere muligheter for de som vil oppleve Nord-Norge. Bussturen Arctic Route er et eksempel på dette, og det arbeides med flere slike initiativ for å binde Nordkalotten bedre sammen for turister og reisende, sier Linløkken.

Les på F7City: Arroios er kåret til «verdens kuleste nabolag»

Eksotisk – også i Norge
USA har vært nordmenns drømmereisemål i FINNs reiseundersøkelse flere år på råd, mens Japan har gjort et byks på listen, fra syvende plass i fjor til fjerdeplass i år.

Samtidig er det færre som drømmer om Australia og Maldivene. Disse destinasjonene går fra henholdsvis andre og tredjeplass til femte og syvende plass.

– Generelt så er vi nordmenn glad i eksotiske destinasjoner med sol og varme, men årets undersøkelse tyder på at enda flere har fått øynene opp for hvor eksotisk og spektakulært det faktisk er i vårt eget land, sier Berge i FINN reise:

– Kortreist er populært, og nå skal Norge utforskes. Undersøkelsen viser også at en tredjedel av oss planlegger Norgesferie i 2020.

Mest opptatt av opplevelser
Mulighet for unike opplevelser, at reisemålet oppfattes som eksotisk og anbefalinger fra andre er viktige krav til nordmenns drømmedestinasjoner.

Opplevelser og attraksjoner er det vi er mest villig til å bruke penger på når vi reiser, viser reiseundersøkelsen.

Her har Linløkken i NordNorsk Reiseliv gode tips for Nord-Norge:

Opplev Nordlyskatedralen i Alta, gå i Helgelandstrappa, bo på ishotell, se utsikten fra Narvikfjellet eller besøk Polar park med de arktiske dyrene. Det er så mye fint at det beste egentlig er å komme tilbake flere ganger, sier han.

Nordmenns drømmereisemål 2020:
(kilde: Reiseundersøkelsen høsten 2019)

1. USA / New York
2. Hawaii
3. Lofoten / Nord-Norge
4. Japan (inkl. Tokyo)
5. Australia
6. Italia
7. Maldivene

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette er ei stadfesting av at...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen ganger trenger man litt underholdning...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

More Articles Like This