«Denne gangen må dere bli hjemme, ikke vi»

0
157

Den franske presidenten Emmanuel Macron er drittlei av at vaksinemotstandere skal ødelegge for alle andre og innfører koronapass for å se idrett og kultur. – Heldigvis har vi her hjemme i Norge færre egoister, de fleste skjønner alvoret og tar vaksine.


Gjeldende fra i dag strammer Frankrike inn koronarestriksjonene og stiller krav om vaksine eller negativ test for dem som vil inn på kultur- og idrettsarrangementer med plass til mer enn 50 personer.

Les: Antonio Banderas blir med på det siste Indiana Jones-eventyret

Fortsatt må munnbindet være på ved inngang, men når man har kommet inn kan det tas av.

I august skal de nye reglene også omfatte restauranter, kafeer og kjøpesentre, sier Emmanuel Macron. Den franske presidenten ser ut til å ha mistet tålmodigheten med dem om ikke vil la seg vaksinere.

Den franske presidenten er knallhard og har overhodet ikke latt seg imponere av at over 100.000 mennesker demonstrerte søndag mot det nye helsepasset og fordømmer det de kaller et diktatur som vil diskriminere vaksinemotstandere. «Jeg har ikke lenger tenkt å ofre mitt liv, min tid, min frihet og mine døtres ungdom, samt deres rett til å studere ordentlig, for dem som nekter å ta vaksinen. Denne gangen må dere bli hjemme, ikke vi»

Les på Sporten: Kasper Junker er den nye rockestjerna i Japan!

Helseminister Olivier Véran advarer om en smitteøkning uten like på grunn av deltavarianten av koronaviruset. Tirsdag ble det registrert 18.000 nye smittetilfeller.

– Det betyr at vi har en økning i smittespredningen på 150 prosent den siste uken. Det har vi aldri sett før, sa Véran til nasjonalforsamlingen før debatten om de nye reglene, som har som mål å få flere til å ta vaksine.

I september innføres det krav om vaksine for dem som jobber i helsevesenet og aldershjem, grupper der mange har vært negative til vaksinene.

tabola

No posts to display