Den japanske spillprodusenten Nintendo tjener rått på nytt Zelda-spill og Super Mario-filmen

0
19
Nintendo EPD/Nintendo

Det første spillet i serien The Legend of Zelda kom ut i februar 1986, mens Super Mario dukket opp for første gang i spillet Donkey Kong, men da under navet Jumpman i 1983.

Den japanske spillprodusenten Nintendo leverte en økning i overskuddet på 52 prosent i første kvartal på grunn av de fire tiår gamle spillklassikerne.

Les: På verdens største bensinstasjon kan 120 biler tanke samtidig


Kinofilmen om Super Mario ble en gigantsuksess med en imponerende rekke superstjerner på fillmplakaten, blant annet Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Charlie Day, Jack Black, Keegan-Michael Key, Seth Rogen, Fred Armisen.

Filmen naviger gjennom Soppriket med Mario, Prinsesse Peach og Toad, på søken etter Luigi, som har blitt bortført av den onde Koopa-kongen Bowser. Fansen koste seg med ikoniske elementer fra retro-spillene fra 80- og 90-tallet, samt mer moderne materiale fra Mario Kart. Let’s-a-go!

Les på Radiosporten: I morgen ryker Harry Maguire sin rekord fra 2019

Super Mario-filmen den første som passerte én milliard dollar i inntekter i år.

Men filmen var ikke alene om å dra opp resultatene for Nintendo, så langt er over 18 millioner kopier av «Zelda: Tears of the kingdom» solgt siden lanseringen i mai.

Med en nettoinntekt på 181 milliarder yen (over 13 milliarder kroner), anslår den japanske spillgiganten derfor at det totale overskuddet for hele året fram til mars 2024 vil forbli uendret på 340 milliarder yen (over 24,5 milliarder kroner).

Les på Synaps: Viaplay holder prisen på Premier League

tabola

No posts to display