De 10 billigste ferielandene for oss

0
334

Snart er det sommerferietid og alle har sikkert ikke helt bestemt seg for hvor ferden skal gå. Det har i det siste vært store valutasvingninger og de kan det være vanskelig å følge med på. Her kommer en liste over de 10 billigste ferielandene for oss.

Vi har tatt hensyn til overnatting, besøk på restaurant og bar, shopping og transport. Det blir presentert i prosent av Norske priser i gjennomsnitt. Du lurer sikkert på hvordan det er mulig med 14 reisemål på en liste over de 10 billigste ferielandene, svaret ligger i at hvis de deler en plassering teller vi det som en.

Les også: Sommerferien nærmer seg

  1. Kambodsja – 28 % av norske priser

Dette er et overdrevent frodig land, det er store rare trær, spennende dyreliv og blomster i figurer og farger man ikke skulle tro eksisterte. Kambodsja ligger i sørøst Asia og grenser til det nest billigste landet for oss på listen Vietnam. Hovedstaden Phnom Penh er gir sterke inntrykk og kontraster, fra det kongelige palasset til ulike vitnesbyrd som folkemordet under Røde Khmer.

Det finnes nesten ingen som reiser til Kambodsja uten å besøke Angkor Wat templet og Angkor Thom den sentrale delen av ruinbyen Angkor i nordre Kambodsja. Den siste hovedstaden i Khmerriket. Området er 9 km² stort, kvadratisk og omringet av en mur og vollgrav.

Buddistmunker foran Angkor Wat
Buddistmunker foran Angkor Wat

 

  1. Vietnam – 33 prosent av norske priser

Ho Chi Minh‑byen, Hanoi, Nha Trang, Da Nang for de fleste bare navn vi husker fra mer eller mindre vellykkede amerikanske filmer. Vietnam er mye mer enn Vietnam krigen, selv om de har bevart mye og laget blant annet tuneller til museum, noe turister kan besøke. Landet er kommunistisk, men har gått i motsatt retning av Nord Korea, de ønsker det velkommen som besøkende og har de siste årene normalisert forholdet til vesten, inkludert USA.  I deres største krigsmuseum kan du på slutten skyte på blink på dukker som du kan velge om de skal ha på amerikansk eller vietnamesisk uniform.

Landet har en utrolig natur spesielt langs kysten med små øyer og formasjoner som er umulige. Tunnelene i Cu Chi og Hoàn Kiếm sjøen er vel verdt et besøk.

Vietnam
Vietnam

 

  1. Filippinene – 37 % av norske priser

Er du glad i øyer er Filippinene reisestedet for deg, denne øy nasjonen består av 7107 øyer som befinner seg i en meget behagelig klima. Filipinene er et fattig land noe man spesielt ser som turist i Manila, landets hovedstad. Angel Citys Red Light district har blitt et av verdens største og er en verdensmetropol for sexturisme. Filipinene er mye mer enn sex, På samme måte som Thailand har landet i de senere årene klart å bygge opp et familievennlig ferieparadis, et godt eksempel på dette er den tropiske øya Boracay som ligger rett nord for øya Panay. Det er også en aktiv vulkan som ser ut som en sukkerbit, Mayon sentralt i provinsen Albay.

Boracay
Boracay
  1. Thailand – 40 % av norske priser

Steder som Bangkok, Chiang Mai, Pattaya, Ko Samui, Hua Hin har etterhvert sammen med severdigheter som Grand Palace, Wat Phra Kaew, Wat Pho, Wat Arun og Jim Thompson House blitt kjent for ca 200 000 årlige Norske turister. Kombinasjon av ekstreme, pulserende storbyer, hvite strender, palmer og en blid lokalbefolkning har gjort Thailand til et av verdens ferieparadis. Det er mange fastboende skandinaver i landet og sexindustrien er fult levende til tross for meget høy andel Aids og andre kjønnssykdommer blant de prostituerte.

Bangkok
Bangkok

 

  1. India, Litauen, Slovakia – 41 % av norske priser (delt 5. plass)

India: Det bor 1,3 milliarder mennesker i India mange av de i ekstrem fattigdom. Landet har de siste årene opplevd en stor økonomisk vekst og det er forventet at mange av de fattige løftes inn i arbeidsklassen fremover på samme måte som Kina. Mange reiser til ferie og hippieparadiset Goa, India har mange kulturskatter som befinner seg på UNESCO sin verdensarvliste, Taj Mahal, Qutb Minar, Humayuns grav, Agra fort, Det gylne tempelet. Landet er fylt med farger, lukter, smaker og lyder.

Litauen: Det tar litt over en time å fly fra Oslo til Vilnius hovedstaden i Litauen. Nærheten til Norge, både i reisevei og kultur, sammen med at en ansatt koster en femtedel av her hjemme, har gjort at mange norske bedrifter etablerer seg i landet. Vilnius er en middelalderby som er oversiktlig med sine 500 000 innbyggere.  Vilnius har blitt et yndet reisemål for langhelg med venner eller kjæreste.

Slovakia: på mange måter er Slovakia den glemte delen av Tsjekkoslovakia, mens Tsjekkia har Praha som er en turistmagnet har Slovakia Bratislava.  Slovakia prøver hardt og har både katedraler og slott å vise frem. De lykkes til en viss grad med han langt opp til Praha som ferie destinasjon.

Vilnius
Vilnius

 

  1. Polen – 42 % av norske priser

Polen er en ny favoritt med daglige flygninger fra flere Norske byer, kort distanse, lave priser og et yrende restaurant og natteliv er grunnen. Gdansk med Sopot og Krakow er favoritter. Mye gammel kultur og storhet fra Hansatiden og en nasjon i kraftig økonomisk vekst. Populært både for business og ferie. Mange besøker Polen i forbindelse med besøk til Auschwitz. Destinasjoner som Zakopane (Polske alper) er et populært skisted, Saltgruven Wieliczka rett utenfor Krakow er imponerende og byens torg er stort og yrende. Wrocław er en meget vakker by som vi ikke har oppdaget helt enda,  det er en av de største og eldste byene i Polen. Spør du en polakk om hvilken by som er den fineste svarer de fleste Wrocław.

Wrocław
Wrocław

 

  1. Ungarn – 43 % av norske priser

Ungarn er store produsenter av Paprika og et typisk jordbruksland. Landet var den vestlige sivilisasjons østlige utpost i Europa. I samband med økende autonomi innen det østerrikske keiserdømmet blomstret en moderne høykultur opp, og i dag står Budapests kaféer og kulturinstitusjoner ikke tilbake for hva man kan finne i Wien. Budapest med nesten 2 millioner innbyggere har også tilbud som befinner seg i langt fra høykultur. Buda slott er et meget populært turistmål i Budapest og godt synlig langs Donau.

Buda slott
Buda slott

 

  1. Romania, Bulgaria – 44 % av norske priser (delt 8. plass)

Romania: ser du en film med europeiske gangstere kan du nesten garantere de kommer fra Romania, det er også derfra mange av det utstøte romfolket kommer fra og som sitter på gatehjørner i nesten alle byer i hele Europa. Litt rart å tenke på at Bucuresti i sin tid var Romernes «hovedsete» langs Donau og en mektig by.  Mange steder i byen tenker man at nå er jeg i Italia, byen kryr av gamle store bygninger, restauranter, mange av dem italienske og med «gelati» sjapper på hvert hjørne. Bucuresti har alt det en Europeisk storby har til en brøkdel av prisen.

Bulgaria: trekkspill og bunader er det første mange tenker på når noen nevner Bulgaria. Landet som minner veldig om hellas produserer mye god vin og et tips for hjemlig vinmonopol er å kjøpe vin fra Bulgaria, mye god vin for pengene. I hovedstaden Sofia er det lett å kose seg i gamlebyen, med trange gater, kafeer, butikker og som det ofte gjør åpner det seg opp store plasser, gjerne med en kirke, slott eller katedral i en ende. Sofia er en overraskende moderne by blandet inn med alt det klassiske.

 Bucuresti
Bucuresti

 

  1. Latvia, Tsjekkia – 45 % av norske priser

Latvia: Hvis du synes at Norge har verdens vakreste natur, vil du garantert like naturen i Latvia, dette baltiske landet på andre enden Østersjøen ligner veldig. Bebyggelsen derimot har hansastil og vi synes det er veldig koselig. Landet er lite og har bare 2 millioner innbyggere, hovedstaden Riga kan by på det meste, men i liten skala. Latvia er søkerland til OECD, har veldig lyst til å leke med oss i vesten og er flinke til å ta imot vestlige turister, ikke bare FRP politikere på horetur.

Tsjekkia: Praha er en selvsagt del av «Go Europe».  Karls broen er sentral i Praha og det er så mange storslåtte gullbelagte bygninger at du etter en stund tar de som en selvfølge. Øl entusiaster pleier å ta en liten tur til Pilsen rett utenfor Praha for å se hvor den populære tørstedrikken ble funnet opp. Ølet i seg selv kommer for øvrig fra Irak som ikke pr i dag anbefales som et feriemål.  Praha har alt som kan kjøpes for penger til en billig penge, tilgangen for alle former for underholdning er stor. De er flinke med restaurant og service. En favoritt for venneturer.

Karls broen
Karls broen

 

  1. Malaysia – 48 % av norske priser

Borneo med jungel, fjerne stammer nesten uten kontakt med omverdenen og orangutanger. Kuala Lumpur en enorm kontrast, det er en av verdens mest moderne storbyer. Byen har supermoderne infrastruktur, enorme skyskrapere, blant annet Petronas Towers, tvilling tårnene som Tom Cruise har klatret på i Mission Impossible lys og reklame over alt. Det er et menneskemylder og de er alltid på vei et eller annet sted. Du skal være opplagt for å besøke Kuala Lumpur.

Petronas tvilling tårn
Petronas tvilling tårn
tabola

No posts to display