Bryr plutselig Italienske myndigheter seg om miljø?

0
121

En av Europas mest forurensende fabrikker er det enorme stålverket Ilva. Fabrikken som er Europas største stålverk utmerker seg med å være gammeldags og føre til stor skade for lokalbefolkningen. Riva-familien som eier fabrikken driter i miljøet og har ikke gjennomført oppgradering av fabrikken på 50 år, dette til tross for mange tilfeller av sykdom og død i Taranto i Puglia-regionen sør i Italia.

Det er vesentlig flere tilfeller av kreft der enn noe annet sted i Italia. Familien følte seg helt trygge på grunn av deres tette bånd til Italienske myndigheter og ble mildt sagt overrasket da Italias statsminister Matteo Renzi rett før julaften erklærte fabrikken som nasjonalisert.

Dette er mye takter fra italienske myndigheter som så langt har latt de rike industrifamiliene gjøre som de har villet.

Det er to årsaker til nasjonaliseringen av fabrikken med 14 000 ansatte, fabrikken går med underskudd uten at Riva familien har satt inn noen tiltak og den er en miljøbombe som setter den på en topp 30 liste over de mest forurensede fabrikker i Europa.

Fabrikken, arbeidsplasser og miljø må reddes, staten har grepet inn og Riva familien har gått til søkmål for å hindre det som allerede har skjedd.  Myndighetene har allerede satt fabrikken under administrasjon på grunn av utslippene og nå etter nesten et år skjønt av problemene er så omfattende at en overtagelse er nødvendig. Planen er å tilby det private markedet en ferdig «reddet» fabrikk innen 3 år.

Den Italienske regjeringen har satt av mye penger for å rydde opp, blant annet bevilget 30 millioner til regionen for å bygge opp et kreftfond, spesielt rettet mot barn.

«God jul til Tarantos innbyggere, en by som har blitt oversett og ydmyket. Det er vår oppgave å rette på feil som er gjort» sier statsminister Renzi

tabola

No posts to display