Bundesligas nest beste klubb har et problem sportsdirektøren ikke kunne forestille seg før sesongstart

0
50
Toppscorer Guirassy og trener Sebastian Hoeness. (foto: Stuttgart>)

Bundesliga har vært alt annet enn business as usual. Bayern München er for første gang på over et tiår vippet vekk fra tronen av jyplingen Xabi Alonso og Bayer Leverkusen. Dette var ikke det eneste sjokket for ledelsen, spillerne og supporterne hos Bayern. I Stuttgart ledet en annen jypling nedrykksklubben til plassen foran Bayern München, en prestasjon selv ikke sportsdirektøren hos Stuttgart kunne forestille seg komme.

På tampen av 2022/23-sesongen hentet en desperat Stuttgart-ledelse inn Sebastian Hoeness, som reddet klubben fra nedrykk etter seier i nedrykks play-off. Dette var utgangspunktet da spillere forhandlet til seg ny kontrakt. Året etter er Stuttgart i Champions League. Sportsdirektøren skjønner selv knapt hva som skjedde, og forteller det enorme bykset har skapt utfordringer i nye runder med kontraktsforhandlinger.

LES: Conte stenger effektivt utgangsdøra for Napolis storstjerne

Hoeness ledet Stuttgart til 2. plass – foran Bayern München – i Bundesliga. Klubbens beste plassering siden 2007. Dette, sesongen etter at nedrykksspøkelset var i ferd med å ta klubben.

Nå kommer «gribbene» og skal rappe de beste spillerne. Hiroki Ito er allerede slukt av Bayern München, nå står to av klubbens andre stjerner for tur. Serhou Guirassy scoret seg inn som toppscorer i Bundesliga etter Harry Kane, Chris Führich hadde også en outstanding sesong.

SPORTEN: Barcelonas tidligere rikeste spiller er igjen i kontraktsbråk

-Utkjøpsklausuler er i utgangspunktet ikke et problem. Problemet, hvis vi skal kalle det det, er utviklingen det siste året, sier sportsdirektør Fabian Wohlgemuth.

– Det er vanskelig å overbevise folk om ikke å tredoble lønnen andre steder. De nåværende kontraktene ble inngått da vi kjempet for å overleve for andre sesong på rad, sier Stuttgart-direktøren.

ENGELSKE KLUBBER: Solskjærs favorittspiller ferdig hos Manchester United

Dermed mister Stuttgart en håndfull av sine viktigste spillere, uten å få store nok salgsinntekter til å handle på de øvre hyller på markedet. På vei inn i Champions League-sesongen «straffes» nå sportsdirektøren for den ufattelige suksessen ingen så komme.

tabola

No posts to display