mandag, april 12, 2021

Norge sender nødhjelp til et Sverige i krise

Må lese

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan...

Mediene melder om lettere panikk og et raskt voksende svartebørsmarked hvor sjokolademelk selges for over 10.000 svenske kroner. Nå sender Norge nødhjelp over grensen til Söta bror.

Det var i forrige uke at svenske medier kunne melde om tomme butikkhyller. Da det videre ble meldt om at det ikke var noen prognose for snarlig påfyll, brøt det ut full panikk, og svenske medier melder om “chokladkris”

Svenskene gikk mann av huse for å få tak i sjokoladepulveret og på enkelte nettsider har det dukket opp et svartebørsmarked hvor en O’boy-pakke selges for over 10.000 svenske kroner. Men nå er hjelpen på vei. Norske Litago, eid av TINE, sender idag nødhjelp og eget Litago-personell som skal dele ut sjokolademelk til trengende svensker.

Har selv opplevd smørkrisa på kroppen

Hos Litago er de nå veldig glad for å kunne hjelpe til.

– Selv har vi jo opplevd smørkrisa på kroppen og vet hvor hardt det er når panikken bryter ut. Når vi så at svenskene opplever litt av det samme med sjokolademelk, visste vi at vi måtte reagere raskt. For oss er det en selvfølge å rekke ut en hånd eller klov for å hjelpe å lette på krisen söta bror nå kjenner på, sier Mimmi Granli Jensen, i TINE.

Litago-gjengen forteller at bil og krisepersonell nå er på plass og klar for utrykning ved daggry. Først ut er Gøteborg og området rundt.

– Vi har valgt å ta dette området i første omgang. Her vil vi dele ut store mengder med Litago, sier Granli Jensen.

Håper hjelpen blir tatt godt i mot

Litago ønsker bidra til å begrense skadeomfanget av «sjokokrisen» og håper svenskene tar sjokolademelken imot med åpne armer.

– Fra spøk til alvor så er vi som nordmenn flest glad i å erte svenskene litt. De har nok en god dose selvironi og jeg er sikker på at de skjønner at vi ler med dem, og ikke av dem. I tillegg mener vi jo, kanskje litt åpenbart, at Litago er en av verdens beste sjokolademelk og vi unner naboene våre det beste, sier Granli Jensen.

- Advertisement -

Siste nytt

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

Mino Raiola benekter de krever 400 millioner rett i foret!

Den seriøse spanske sportsavisen Marca slapp nyheten om at agenten til Erling Braut Haaland Mino Raiola og pappa Alf Inge Håland...

More Articles Like This