Boris Johnson kupper Champions League-finalen

0
128
Kuppmakeren.

Rugby-entusiasten Johnson vet at han har skapt seg selv en enorm surfebølge etter at han sørget for at engelskmennene kom først i vaksinekøen – og slipper tilbake inn i pubene. Nå skal fotballen «hentes hjem».

29. mai spilles Champions Leaugue-finalen i Istanbul. Datoen og destinasjonen har vært fastsatt lenge. Men dette var før vi visste at Premier League-lagene ruler Europa med to lag i finalen – og at Tyrkia har kommet sørgelig langt etter England i vaksineløpet.

Les: Perfekt for deg som vil gå tur med fisken din!

Dette skulle egentlig ikke by på problemer når finalistene er vant til å leve i sine isolerte bobler dominert av smittevernstiltak, men til CL-finalen skal ekte mennesker slippes inn på stadionen.

Det er planlagt 6 000 billetter til Chelsea-supportere og det tilsvarende til City-supportere. Med ti-dagers karantene for engelskmenn på opphold i Tyrkia, betyr dette seks tusen feststemte og seks tusen frusterte engelskmenn samtidig i karantene.

Boris Johnson har sikkert regnet seg frem til at dette ikke kan ende bra, og kom med et politisk fremstøt han vet slår an hos sine velgere.

Les på Popidol: 18-åringen Dennis Hauger dro til i Formel 3

-Med to engelske klubber i finalen ville det være en skam hvis fansen ikke har mulighet til å overvære det. Det ville vært strålende å avholde det her, hvis vi kan. Jeg ønsker å hjelpe begge klubbenes supportere til å se lagene deres i action, sier Johnson til The Sun.

Vi skjønner godt hvorfor politikeren Boris akter å kuppe Champions League-finalen, men denne gangen har han et godt poeng.

Med to engelske klubber i finalen, karantenesituasjon for spillere og supportere – og et EM-sluttspill rett etter Champions League-finalen, da bør UEFA sende football home.

Sorry, Istanbul.

Les på Sporten: Jerry Jones er den stolte eier av verdens mest verdifulle klubb

tabola

No posts to display