søndag, desember 5, 2021

Boikott Saudi Arabia og bli rik igjen

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Tidenes mest opplagte to fluer i en smekk ligger rett foran øynene våre, vel egentlig tre fluer i en smekk. Saudi Arabia som er det landet i verden som mest aktivt sponser internasjonal terrorisme og som finansierte opprettelsen av den islamske stat (ISIS). Det er også landet som av maktpolitiske grunner holder oljeprisen nede.

Vanligvis er det bare folk i lilla gevanter og batikkskjerf som oppfordrer til boikott, men denne ganger tror jeg vi kan få med oss alle sammen; arbeidsledige oljeingeniører, ferierende nordmenn som vil ha mer å rutte med, folk som er redde for flykninger og finanspolitikere. Selv Norges største kapitalister vil ta til gatene og rope boikott.

Flue nummer en

Saudi Arabia er det ledende landet i Opec, med en enorm oljeproduksjon. Det er de som holder produksjonen oppe og prisen nede.  Med Saudi-Arabia ute av markedet vil prisen på olje bli vesentlig høyere. Vi vil få gode gamle priser over 100 dollar fatet igjen og vi som nasjon og spesielt byen Stavanger kan igjen vasse i penger og selvforherligelse. Pengene vi taper på å ikke selge våpen til dem tar vi igjen i løpet av en uke med økte oljeinntekter. Klart også Russland og Venezuela vil bli rike igjen, men det gjør ikke noe, for vi er tilbake. (Høres kulere ut med back).

Flue nummer to

Ved en boikott vil ISIS miste sin mest aktive og betydelige støttespiller, det vil være vesentlig lettere å fjerne de fra jordens overflate som Barack Obama sier (eller var det John Kerry). Det beste av alt er at vi trolig slipper både bomber og bakkestyrker.

Flue nummer tre

Med ISIS borte vil det være mulig å etablere et levelig samfunn igjen i Syria og Irak. Hvis verdenssamfunnet bruker like mye på nasjonsbygging som på krig vil flyktningproblemet og terrorproblemet være en brøkdel av det vi ser i dag. Vi kan igjen la tomme høyfjellshoteller støve ned.

Flue nummer fire (ekstraflue nummer en)

Med høyere oljepris vil det være lettere å nå klimamålene satt i Paris.  Den generelle prisen på energi vil gå opp og gi lønnsomhet i grønne energiprosjekter. Våre politikere kan smykke seg med suksess.

Flue nummer fem (ekstraflue nummer to)

Saudi Arabia er et bedritent land, hvor en liten elite undertrykker alle andre. Folket holdes nede ved hjelp av et enormt militært apparat (som vi selger våpen til) og hjernevask gjennom religion. Er vi skikkelig heldige vil det bli en revolusjon og folket blir sluppet fri selv om det ikke er vår. Skjer det, blir vår ekstraflue at vi promoterer menneskeverd og demokrati verden over.

Les også:Saudi Arabia er vestens egentlige fiende

Under en inspirerende film om kvinner i Saudi Arabia

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This