Blokkerer kjøp av Activision Blizzard

0
43

Microsoft som i fremleggelse av gårsdagens kvartalsrapport viste at selskapet omsatte for 52,9 milliarder dollar har blitt så sture at oppkjøp har blitt svært vanskelig.

UK Competition and Markets Authority (CMA) har blokkert Microsofts tidligere annonserte kjøp av Activision Blizzard for 68,7 milliarder dollar på grunn av bekymring for at det ville kvele skyspillmarkedet.

Les: Briter må akseptere at de er fattigere

Ifølge den britiske konkurransemyndigheter vil kjøpet resultere i redusert innovasjon og mindre valgmuligheter for britiske spillere i løpet av de kommende årene.

CMA sa at beslutningen om å blokkere oppkjøpet har kommet etter at Microsofts foreslåtte tilpasninger ikke tilfredsstillende adresserte bekymringene skissert i de foreløpige funnene publisert i februar 2023. – Den dyptgående fase 2-undersøkelsen av Microsofts oppkjøp av det USA-baserte videospillholdingselskapet ble lansert i september 2022 av regulatoren.

Etter nesten fem måneder med en dypere etterforskning, fant UK CMA foreløpig at fusjonen ville styrke Microsofts dominerende posisjon og betydelig hindre konkurransen som teknologi-giganten ellers ville møte på skyspillmarkedet i Storbritannia.

Les på Sporten: Alt ligger nå til rette for å hente hjem Iver Fossum

Med henvisning til bevisene som er tilgjengelige for den, uttalte regulatoren at hvis fusjonen forhindres, vil Activision begynne å tilby spill via skyplattformer i fremtiden, slik at britiske spillere kan unngå å kjøpe dyre spillkonsoller og PC-er.

Den britiske CMA sa at Microsofts foreslåtte løsninger ikke var tilstrekkelig åpne for tilbydere som kanskje vil tilby versjoner av spill på andre PC-operativsystemer enn Windows og ikke dekker andre forretningsmodeller for skyspilltjenester på riktig måte.

Dessuten vil Microsoft standardisere vilkårene og betingelsene for hvilke spill som er tilgjengelige, sa regulatoren.

CMAs uavhengige ekspertpanelleder Martin Coleman sa: «Microsoft har allerede en sterk posisjon og et forsprang i forhold til andre konkurrenter innen skyspill, og denne avtalen vil styrke denne fordelen og gi den muligheten til å undergrave nye og innovative konkurrenter.

«Microsoft engasjerte seg konstruktivt med oss for å prøve å løse disse problemene, og vi er takknemlige for det, men forslagene deres var ikke effektive for å bøte på våre bekymringer og ville ha erstattet konkurranse med ineffektiv regulering i et nytt og dynamisk marked.

«Skyspilling trenger et fritt, konkurransedyktig marked for å drive innovasjon og valgmuligheter. Dette oppnås best ved å la den nåværende konkurransedynamikken i skyspill fortsette å gjøre jobben sin.»

Kontantavtalen mellom Microsoft og Activision Blizzard ble annonsert i januar 2022. I henhold til vilkårene for transaksjonen ble Microsoft forventet å betale $95 per aksje til aksjonærene i det børsnoterte Activision Blizzard.

tabola

No posts to display