Bli med og seil med NRK i sommer

0
86
Statsraad Lemkuhl - FOTO: RICHARD SIBLEY / NRK

29 norske havner og én på Shetland får besøk når NRK i sommer legger ut på seilas med Norges største seilskip, Statsraad Lemkuhl. Du kan bli med!

«Sommerskuta» blir sommerens store satsning fra NRK. Ferden går fra nord til sør gjennom seks uker, minutt for minutt, med start utenfor Nordkapp tirsdag 6. juli og avslutning utenfor Arendal 15. august. Nå inviterer de deg til å bli med.

Les på Sporten: Ødegaard utelukker ikke permanent overgang

NRK inviterer folk til å være med på seilasen som såkalte medseilere, noe som betyr at de får enkle arbeidsoppgaver om bord på skuten.

De utvalgte vil få opplæring av Statsraadens profesjonelle mannskap og trenger derfor ikke ha erfaring fra før, men en viss interesse for sjømannskap og seiling bør være på plass.

Les på Popidol: Lady Gaga gir ut nytt album med urgamle Tony Bennett

Søkere bør også kunne være med flere uker i strekk, aller helst gjennom hele seilasen. Typiske arbeidsoppgaver vil være å stå utkikk, sette seil og hjelpe til med navigasjon. De som tør, kan også få klatre i riggen.

– Vi håper å få med oss en god miks av folk fra hele landet, unge og gamle, sier prosjektleder Thomas Hellum.

Seilasen skjer med det 107 år gamle skoleskipet Statsraad Lemkuhl fra Bergen, av bergensere regnet som byens store stolthet, sammen med et visst fotballag.

«Statsraaden» er Norges største seilskip, og har siden tidlig 1900-tall blitt brukt som skoleskip. Skipet driver helårsdrift med kurs, innføring og trening i å operere skip.

– Vi blir glade om folk kan vinke til oss fra der de er. Fra nes, holmer og fra egne båter. Vi tror ikke at det å samle mange mennesker på en kai er det NRK skal gjøre sommeren 2021. Vi planlegger et seilas som lar seg gjennomføre med smittevern-tiltak og gjeldende retningslinjer. Så får det heller bli en bonus om Norge er smittefritt i juli, sier Hellum.

Kilde: NRK

Se også: Ny dramafilm om et virus som raserer verden

tabola

No posts to display