Ny dramafilm om et virus som raserer verden

0
165
Lena Endre og Alexander Karim. Foto: NENT Group

2021: Hele verden er i unntakstilstand på grunn av et dødelig og svært smittsomt virus. Det er virkeligheten, men filmskaper Camilla Läckberg kommer med en ny film om noe som kunne vært enda verre.

– Jøkel er en kjærlighetshistorie under en pandemi, og jeg er så takknemlig for å ha fått skrive det første filmmanuset i livet mitt for akkurat denne filmen. Jeg blir overveldet av alle talentene foran og bak kameraet, sier Camilla Läckberg.

Les på Engelske Klubber: Klar til å doble lønna til Grealish og cashe ut Barkley for 460 millioner kroner

To fremmede er isolert på samme hotell, mens verden utenfor raser sammen på grunn av et dødelig virus. Det er her historien begynner i den nye filmen Jøkel, som har premiere på Viaplay senere i vår. Camilla Läckberg har skrevet manuset til filmen, mens hovedrollene spilles av Lena Endre og Alexander Karim.

I Viaplays nye originalfilm Jøkel har jorden blitt rammet av en pandemi som har drept halvparten av verdens befolkning. Et virus som nå sprer seg som ild på tørt gress. All menneskelig kontakt er livstruende fordi viruset spres ved direkte kontakt, militæret patruljerer gatene og ingen kur er i sikte.

Krimdronningen Camilla Läckberg har skrevet manuset til Jøkel, som er regissert av Baker Karim. Hovedrollene spilles av stjernene Lena Endre og Alexander Karim.

Les på Helsesjefen: Bruken av antibiotika redusert med over 30 %

– Det har vært fantastisk å se Lena Endre og Alexander Karim foran kameraet, og Baker Karim regissere. Hele teamet har jobbet hardt, dag og natt. Jeg er veldig takknemlig for å ha klart dette, og nå håper jeg at alle seere vil elske filmen, sier Camilla Läckberg.

Filmen Jøkel er en kjærlighetshistorie om en pastor (Alexander Karim) og en lege (Lena Endre) som ikke kjenner hverandre fra før, men er isolert seg på samme hotell mens viruset herjer på utsiden.

Selv om nærkontakt kan bety død, ligger det i menneskets natur å søke samhold, og de to karakterene begynner etter hvert å få radiokontakt med hverandre. De daglige samtalene fører til et stadig dypere forhold og – selv om de aldri har møttes – etter hvert kjærlighet.

– Denne filmen er et drømmeprosjekt, og i all sin enkelhet en enormt vanskelig film å fullføre. Det var en jobb som krevde et manus av Läckberg, en motskuespiller som Lena og en regissør som Baker, som utrettelig har gravd seg ned i scenene for å finne den aller beste måten å skildre Camillas fantastiske historie på, sier Alexander Karim.

Jøkel er skapt av Camilla Läckberg, Baker Karim og Alexander Karim, og er den første tittelen fra deres nystartede produksjonsselskap Bad Flamingo Studios. Produsenter er Olivier Guerpillon, David Nzinga og Frida Hallberg.

– Vi er så glade for å kunne tilby enda en originalfilm med fantastiske talenter både bak og foran kameraet, som mildt sagt har håndtert et eksperimentelt opptak. Jøkel er en vakker kjærlighetshistorie som reiser viktige spørsmål om hva som virkelig er betyr noe i livet, sier Filippa Wallestam, innholdssjef i Nordic Entertainment Group.

Jøkel har premiere senere i vår på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay.

Kilde: NENT Group

Se også: Nå kommer Nordens første «corona-film»

tabola

No posts to display