fredag, oktober 23, 2020

Apple bytter ut pistol emoji med vannpistol

Må lese

Natalie Portman kickstarter fotballklubb-eventyret

Tidligere i høst ble det klart at Mr. Deadpool, Ryan Reynolds, hadde kjøpt seg en skakkjørt engelsk...

På tirsdag sto Messi alene på toppen i Champions League

Denne sommeren blåste det full storm rundt Lionel Messi. Da hadde argentineren gått lei av klubben som...

Kommer handel på håndholdte enheter til å dominere e-handel i 2021?

Måten vi lever på har forandret seg siden vi begynte å benytte oss av mobilteknologi. Våre smarttelefoner...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Vi uttrykker oss stadig mer med bilder og ikoner, gjennom emojis kan man si ting som det ellers ville være vanskelig å si. Frem til nå har tilgangen på emojis for kvinner vært begrenset til noen få søte som ikke representerer den posisjon de har i samfunnet i dag, men mer viser et kjønnsrollemønster inspirert av 50 tallet.

Da de først ble laget var det ikke så nøye og det var utviklerne som stod bak og med popularitet har veldig mye av det «gamle» blitt værende igjen. Microsoft har gjort en opprydding, Facebook også og nå er det altså Apple sin tur.

Også i det våpengale landet USA gir pistoler stadig flere negative assosiasjoner, opptrappingen av konflikten mellom politi og sivile med stadig flere skytinger har fått Apple til å bytte ut pistol emoji med vannpistol i sin iOS 10 oppdatering.

Apple har også bestemt at deres emoji skal bli vakrere og har tatt en fullstendig gjennomgang og gjort mange design endringer. I tillegg har det kommet større kjønnsmangfold i Aples emoji tilbud. Det har kommet en rekke nye kvinnelige idrettsutøvere og yrker, til og med enslige forsørgere emoji og et regnbueflagg.

single-parent-family

Spesielt tilbudet til kvinner har vært kritisert, hvor man inntil nå kunne velge mellom sykepleier, og … sykepleier og en jente som rir på hest. Mange av de nye emojiene viser kvinner i posisjoner som har makt og som er mer aksjonspregete enn de forrige.

Våpenentusiaster reagerer kraftig, akkurat som de gjorde da Microsoft tok vekk en rifle, og de mener det er brudd på deres rettigheter befestet i grunnloven.

The New Yorkere Against Gun Violence (NYAGV), sier på disarmtheiphone.com at Apples fortjener ros: «Apple har stått imot mobbe taktikken fra NRA og våpenbransjen ved å vise at det er mange flere livsbejaende måter å uttrykke seg på enn med en pistol,» Leah Barrett, NYAGV Executive Director.

Egentlig er det utrolig at det først nå har kommet emoji med en kvinne som bygger hus eller er detektiv. Vi får være glade for alle positive endringer, selv om de kommer lovlig sent.

- Advertisement -

Siste nytt

Natalie Portman kickstarter fotballklubb-eventyret

Tidligere i høst ble det klart at Mr. Deadpool, Ryan Reynolds, hadde kjøpt seg en skakkjørt engelsk...

På tirsdag sto Messi alene på toppen i Champions League

Denne sommeren blåste det full storm rundt Lionel Messi. Da hadde argentineren gått lei av klubben som hentet ham som 13-åring. På...

Kommer handel på håndholdte enheter til å dominere e-handel i 2021?

Måten vi lever på har forandret seg siden vi begynte å benytte oss av mobilteknologi. Våre smarttelefoner er tilsynelatende alltid innenfor vår...

Blodig ungdomsdrama på Viaplay

Serien er blant det blodigste og groveste som strømmetjenesten har produsert. Perfekt til Halloween! Viaplays nye originalserie Cryptid er et neglbitende...

Ole Gunnar Solskjær nekter å snakke med TV 2

Det er ikke strømmen av opplagtheter som plager den norske manageren for Manchester United Ole Gunnar Solskjær selv om det er irriterende...

More Articles Like This