fredag, desember 4, 2020

Apple bytter ut pistol emoji med vannpistol

Må lese

Andrej Kanchelskis: «Pogba snakker alltid om å dra, bedre om han bare dro»

Den russiske vingen Andrej Kanchelskis hadde selv fire år på Old Trafford før han dro videre til...

NRK og TV2 går sammen om fotball-VM 2026

NRK og TV 2 har sammen sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for herrer i 2026.

Har du en skrue løs? Det kan være farlig

I løpet av de neste månedene vil over hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Vi uttrykker oss stadig mer med bilder og ikoner, gjennom emojis kan man si ting som det ellers ville være vanskelig å si. Frem til nå har tilgangen på emojis for kvinner vært begrenset til noen få søte som ikke representerer den posisjon de har i samfunnet i dag, men mer viser et kjønnsrollemønster inspirert av 50 tallet.

Da de først ble laget var det ikke så nøye og det var utviklerne som stod bak og med popularitet har veldig mye av det «gamle» blitt værende igjen. Microsoft har gjort en opprydding, Facebook også og nå er det altså Apple sin tur.

Også i det våpengale landet USA gir pistoler stadig flere negative assosiasjoner, opptrappingen av konflikten mellom politi og sivile med stadig flere skytinger har fått Apple til å bytte ut pistol emoji med vannpistol i sin iOS 10 oppdatering.

Apple har også bestemt at deres emoji skal bli vakrere og har tatt en fullstendig gjennomgang og gjort mange design endringer. I tillegg har det kommet større kjønnsmangfold i Aples emoji tilbud. Det har kommet en rekke nye kvinnelige idrettsutøvere og yrker, til og med enslige forsørgere emoji og et regnbueflagg.

single-parent-family

Spesielt tilbudet til kvinner har vært kritisert, hvor man inntil nå kunne velge mellom sykepleier, og … sykepleier og en jente som rir på hest. Mange av de nye emojiene viser kvinner i posisjoner som har makt og som er mer aksjonspregete enn de forrige.

Våpenentusiaster reagerer kraftig, akkurat som de gjorde da Microsoft tok vekk en rifle, og de mener det er brudd på deres rettigheter befestet i grunnloven.

The New Yorkere Against Gun Violence (NYAGV), sier på disarmtheiphone.com at Apples fortjener ros: «Apple har stått imot mobbe taktikken fra NRA og våpenbransjen ved å vise at det er mange flere livsbejaende måter å uttrykke seg på enn med en pistol,» Leah Barrett, NYAGV Executive Director.

Egentlig er det utrolig at det først nå har kommet emoji med en kvinne som bygger hus eller er detektiv. Vi får være glade for alle positive endringer, selv om de kommer lovlig sent.

- Advertisement -

Siste nytt

Andrej Kanchelskis: «Pogba snakker alltid om å dra, bedre om han bare dro»

Den russiske vingen Andrej Kanchelskis hadde selv fire år på Old Trafford før han dro videre til...

NRK og TV2 går sammen om fotball-VM 2026

NRK og TV 2 har sammen sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for herrer i 2026. - Vi...

Har du en skrue løs? Det kan være farlig

I løpet av de neste månedene vil over hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og skade bilen sin.

Den tyske bohemklubben St.Pauli avslører hvor dårlig det står til i klesbransjen

St. Pauli har ikke klart å finne en bærekraftig og transparent klesprodusent, og derfor vil klubben fra neste sesong produsere sin egen...

Tidenes norske netthandelsdag

Aldri før har nordmenn handlet så mye på nett i løpet av en dag som de gjorde i går. Sammenlignet med fjoråret...

More Articles Like This