Apper hjelper oss med å kaste mindre mat

0
169
Foto: jbloom, CC by FLICKR

De siste månedene har det vært økt fokus på verdens plastproblem, men noe det har vært minst like mye fokus på er matsvinn, og hvor mye vi nordmenn faktisk kaster av mat. Hvert år kaster hver av oss ca. 41,1kg. En god del av dette er mat som kan brukes, og som har lengre holdbarhet enn det lappen tilsier.

Har hjulpet med matsvinnet

Nå til dags finnes det apper for alt mulig, inkludert apper som skal hjelpe oss med å bekjempe matsvinnet. I følge renas.no, er en av appene som har hjulpet til med dette appen ‘To good to go’ Denne appen gir ulike butikker, hotell og serveringsteder muligheten til å selge ferdiglaget mat og dagsferske matvarer som ellers ville ha blitt kastet. Maten som er til overs blir solgt rimeligere mot stengetid, og folk kan betale for varene i appen eller på nettsiden.

Apper viser oss mulighetene rundt oss

Andre nettbaserte tjenester som er med på å redusere svinnet er holdbart.no, som selger overskuddsmat fra forskjellige grossister til reduserte priser. Det er også mange blogger som gir tips til hvordan du kan bruke restemat. Nå til dags har vi apper for alt mulig. Det skulle derfor bare mangle at vi ikke hadde apper som hjelper oss til å være mer bevisst på miljøet, når telefonene våre er fulle av apper som skrur av varmen, organiserer livet og med en rekke underholdningsspill som kan spilles på mobilen via nettsteder som Maria Casino. Utviklingen av verdenen med apper har virkelig infiltrert hvordan vi tenker, men har også hjulpet oss til å være mer observant på hva som er rundt oss, og de mange mulighetene vi har.

Tenk på hva du har i kjøleskapet

Alle har travle hverdager, men en god ide er å sjekke og vite hva som er i kjøleskapet til enhver tid. Ofte har vi nordmenn en tendens til å gå på butikken og tenke at vi ikke har enkelte ingredienser, men så kommer vi hjem og åpner kjøleskapet, og der står den agurken som vi ikke trodde vi hadde. Noen studenter ved Universitetet i Oslo holder på å utvikle en ide til en app som kommer til å holde en logg på hva du har i kjøleskapet til enhver tid, og som genererer oppskrifter du kan lage av det du allerede har.

tabola

No posts to display