Adidas norske administrerende direktør Bjørn Gulden forsvarer Kanye West

0
22

Det har vært ganske utrolig å se hvordan en av verdens største artister har gjennomgått et fullstendig sammenbrudd i full offentlighet. – Han har som mange andre mentalt ustabile personer latt seg rive med av tidenes verste amerikanske president Donald Trump og den vanvittige retorikken som følger i MAGA bevegelsen.

Nike er verdens største sportsmerke med en omseting på 46,7 milliarder dollar, mens Adidas kommer inn på en god andreplass med en omsetning på 23,7 milliarder dollar. (Puma på tredjeplass omsetter på nesten 10 milliarder dollar)

Adidas administrerende direktør Bjørn Gulden har kommet til forsvar for Kanye West, og berømmet hans kreativitet og uttalt at han ikke mener West er et dårlig menneske. Guldens kommentarer kommer etter at Adidas brøt båndet med den kranglete rapperen i fjor på grunn av hans antisemittiske ytringer.

Les på Sporten: Klar til å cashe ut for spiller Martin Ødegaard prøver å hjelpe til Arsenal

I et nylig intervju snakket Gulden om Wests kreative evner, både innen musikk og det han omtaler som «gatekultur». Han anerkjente suksessen til Yeezy-linjen, som West hadde samarbeidet om med Adidas. Gulden nevnte imidlertid også at West hadde kommet med noen uttalelser som ikke ble godt mottatt, noe som førte til at Adidas sa opp kontrakten og trakk Yeezy-produktene. Til tross for dette uttrykte Gulden sin tro på at West ikke hadde til hensikt å skade og at han ikke er et dårlig menneske.

Gulden erkjente det uheldige tapet av virksomhet som følge av splittelsen, og beskrev samarbeidet mellom Adidas og West som et av de mest suksessrike i historien. Han erkjente imidlertid også at det å jobbe med tredjeparter medfører risiko, ettersom uenigheter eller kontroverser kan oppstå. Dette kan skje med idrettsutøvere eller underholdere, og det er rett og slett en del av virksomheten.

Selv om Gulden tok over som Adidas-sjef etter bruddet fra West, har han tidligere vist støtte til merket Yeezy. Mens linjen for øyeblikket er på vent, tok adidas beslutningen om å selge ut eksisterende modeller av Yeezys for å øke fortjenesten. Dette trekket viste seg å være vellykket, med det nylige salget som resulterte i en økning på 85 prosent for merkevaren.

Les: Lionel Messi har kjøpt 10,8 millioner dollar herskapshus i Florida

Til tross for denne positive utviklingen, opplevde Adidas fortsatt tap i andre kvartal, som beløp seg til over 491 millioner dollar for merket. Salget av Yeezy-produkter bidro imidlertid til å redusere disse tapene, og forhindret et enda større tap på 764 millioner dollar. Gulden uttrykte tilfredshet med resultatene i andre kvartal, og la merke til at kjernevirksomheten til adidas presterte litt bedre enn forventet. Han tilskrev denne suksessen til salget av den første delen av Yeezy-beholdningen, som påvirket både topp- og bunnlinjen positivt.

Til tross for Kanye Wests kontroverser og personlige problemer, fortsetter Yeezys å være en lukrativ satsning for ham. I juni ble det rapportert at West tjente 25 millioner dollar i royalties fra Adidas på bare 24 timer etter at gjenværende Yeezy-aksjer ble utsolgt.

Dette viser den pågående etterspørselen etter produktene hans og deres evne til å generere betydelige inntekter. Kanye West har flere ganger bedt om unnskyldning og undergår nå terapi og avvenning fra dop og pillemisbruk.

tabola

No posts to display