165 solgt i Sverige 3535 solgt i Norge

0
147

Tesla er en enorm suksess i Norge og en flopp i Sverige. Det har selvfølgelig ingen ting med fordelene som finnes i Norge og ikke i Sverige.

Inn fra høyre kommer en liten innskytelse, det er nødvendigvis ikke sammenheng mellom intelligens og kunnskap om hva som utvikler et samfunn og det å tjene penger på å flytte penger på børsen. Det imponerer meg stadig vekk hver eneste gang pressen ber konebankende spekulanter om å uttale seg om, ja faktisk, noe som helst.

Suksessen til el-bilen handler om at det lønner seg å kjøpe, hvis noen tror at folk i Asker, Bærum og Oslo Vest er spesielt miljøvennlige og derfor kjøper seg en Tesla må tro om igjen.  Det handler om økonomi og få lov til å kjøre i kollektivfeltet til jobb. Hverken mer eller mindre. At miljøet tjener på det må være politikernes ansvar å sørge for.

Sverige som ligger foran Norge i det meste, ligger på dette området bak oss og vil bruke lang tid på å ta oss igjen. Sverige er billigere enn Norge på alt som FRP elsker, tobakk, alkohol, sukker og fett, men el-biler er dyrere og Tesla veldig mye dyrere, spesielt hvis du sammenligner med det latterlige lave lønnsnivået som du har i vårt naboland i øst.

Høyere priser i Sverige er en ting, en annen ting er ladestasjoner og en tredje er kø sniking. Det er tre ting på en gang som forklarer hvorfor, men det er en ting til. En naturlig konkurrent størrelses og status er de litt store personbilene. Disse forurenser mye og får høye avgifter i Norge. En Volvo V70 T4 koster det dobbelte i Norge som i Sverige.

Det selges flere el-biler i Norge i forhold til folketallet enn noe annet land i verden, hvis du tror at det er fordi vi er mer miljøbevisste enn alle andre i verden og dermed mye snillere så er forslaget at du pakker kofferten og tar deg jobb i oppvasken på en kro i Sverige.

tabola

No posts to display