Viktor Hovland får bred omtale i amerikanske medier

0
389

Norges nye idrettsyndling, Viktor Hovland, får enormt bred omtale i amerikanske medier etter drømmeprestasjonen på den legendariske golfbanen Pebble Beach under US Open.

21-åringen, som etterhvert har blitt et velkjent navn her i Norge, har imponert en hel golfverden med sitt gode spill i konkurransen. Som amatør endte han opp på en fantastisk 12. plass i den store turneringen. Dét er det mange som har lagt merke til.

Amatør – men ikke nå lenger

Hovland er faktisk amatørspiller, men US Open var hans siste turnering med denne statusen. Nå blir han golfproff og hvis man ser på premiepengene er ikke dét så rart. 12. plassen hans hadde sikret ham en drøy million dollar, så det er ingen tvil om at det er gode penger å hente i denne sporten!

Med sine 280 slag totalt på de fire rundene på Pebble Beach slo Viktor Hovland også en legendarisk rekord for amatører på US Open. Den forrige rekorden hadde nemlig stått i 59 år og var i besittelse av golflegenden Jack Nicklaus. Nicklaus fullførte Cherry Hills på totalt 282 slag, og nå er det altså en nordmann som har denne herlige rekorden. US Open spilles på forskjellige baner hvert år.

Bred mediedekning i USA

Som sagt har prestasjonen til Hovland fått enormt bred mediedekning i USA, og vi snakker da ikke om lokalaviser og bloggere – vi snakker om de store avisene og magasinene i landet.

Golf Digest sier at dette var en ganske grei måte å avslutte på før man blir proff. Los Angeles Times på sin side sier Hovlands prestasjon på ingen måte så ut til å tilhøre en amatør.

Golf.com drar det kanskje enda lengre og kaller Viktor Hovland for ‘the smiling assassin’ (den smilende snikmorderen). Nettstedet kaller også Hovland for Dustin Johnson 2.0. Dustin Johnson er forøvrig en meget dyktig golfspiller som ble proff tilbake i 2007. Videre fortsetter de med å si at han ikke bare ble den beste amatøren, men at han også fikk vist verden et glimt av en ung karriere som er bestemt for noe stort. I fortsettelsen sier de at han er en del av en generasjon som er med på å redefinere golfen, og da spesielt svingen. Grunnen til dette er at de er vokst opp i en generasjon hvor det er kraft og atletisk utvikling som står sentralt. De myke svingene til Ernie Els får vi altså ikke se fra Hovland. Meget gode karakteristikker å få der, altså.

The News & Observer slår enkelt og greit fast at Viktor Hovland avsluttet amatørkarrieren sin med stil.

Hvem er egentlig Viktor Hovland?

Viktor Hovland er et navn som gradvis har sneket seg inn i bevisstheten til sportsinteresserte nordmenn, og han ble vel for alvor ‘oppdaget’ da han vant US Amateur Championship og da han ble kåret til verdens beste amatørspiller i april 2019.

Ettersom han vant US Amateur Championship ble han invitert til å være med på Masters-turneringen i 2019 som ble spilt på Augusta, og der klarte han cuten – som første nordmann i en Masters noensinne. Han endte til slutt opp på en god 32 plass og da med 285 slag totalt – 3 under par. Dette resultatet var det beste av en amatør på hele 58 år. Alle disse gode prestasjonene har ført til at den unge herremannen har fått mer og mer mediedekning, og dette er jo naturligvis fullt fortjent.

Mange lurer på hvordan Hovland kom seg dit han er i dag, og akkurat dét kan vi gi deg svaret på. Hovland var lenge sett på som Norges største talent og han vant NM i golf allerede som 16-åring, men historien starter litt tidligere. Da han og lagkameratene skulle spille European Boys Team Championship i Skottland i 2013 var det viktige ting i gjære: dette er nemlig en glitrende utstillingsvindu for speidere fra amerikanske universiteter som er på utkikk etter talenter som kan styrke lagene deres. Alan Bratton fra Oklahoma State University var tilstede og oppdaget at det var noe spesielt med Hovland, og tenkte: ‘han der skal jeg ha’.

I 2016 var han på plass i USA som ‘freshman’ ved universitetet og resten kan man jo si er historie – for å bruke en floskel. Fordelen med å bli hentet på den måten er naturligvis at man blir tilbudt lukrative idrettsstipend og at man får utdanning av de aller beste.

Hvor vil historien føre ham?

Nå er altså Hovland blitt profesjonell golfspiller og han skal ut på den knallharde PGA-touren. Det er en stund siden vi har hatt en nordmann der, og det blir derfor ekstremt spennende å følge utviklingen hans.

Hans trener, Alan Bratton, har i alle fall sagt at Hovland kan nå så langt som han bare vil, og dette er jo unektelig lovende ting å høre. Golf er en ekstremt populær idrett, men det er også en idrett det er ekstremt vanskelig å bli god i. Utstyret kan også være kostbart, men det finnes jo naturligvis løsninger for dette.  Det Hovland har gjort så langt er intet mindre enn imponerende og vi gleder oss virkelig til å følge med på han videre.

Vi avslutter med et sitat fra Golf.com: Viktor Hovland. Get used to the name, you’ll be hearing it for years to come.

Artikelen er sponset av Forbrukslån.com

tabola

No posts to display